Kada je Ronaldo upoznao Pirla

Drugi upravo čitaju

Kada je Ronaldo upoznao Pirla, jednog od najinteligentnijih fudbalera ikada

„Igrati fudbal je vrlo jednostavno, ali igrati jednostavan fudbal je najteža stvar na svetu.“ – govorio je svojevremeno Johan Krojf.

Gledajući Andreu Pirla, jednog od najinteligentnijih fudbalera koji su ikada gazili po fudbalskim travnjacima, fudbal se činio zaista kao veoma jednostavna igra.

Bilo je pravo uživanje gledati i analizirati njegove vizionarske poteze, milimetarski precizne pasove, neverovatne asistencije i efektne golove.

Već smo pisali o njegovoj „lopti sa navigacijom“ i „bombi protiv Parme“ u kojima ste verujemo svi uživali, a danas se vraćamo u 2005. godinu i podsećamo se jednog mini poteza, ne toliko bitnog, ali svakako efektnog i atraktivnog.

United protiv Stare dame

Igrala se osmina finala Lige šampiona, a žreb je Milan odveo u Mančester, na „Teatar snova“, na Ser Aleks Fergusonovu ekipu.

Milan je te sezone bio prejak i zasluženo je došao do onog „Hičkokovskog“ finala u kome je poražen od Liverpula, ali prepreke koje je prolazio do tada nisu bile ni malo lake.

Prva utakmica protiv Junajteda završena je identično kao i druga, slavljem Italijanske ekipe koja je pobedila minimalnim rezultatom, 1:0. Strelac je u obe bio Krespo.

Na toj utakmici u Engleskoj viđen je potez koji je „zaboleo“ sve pristalice „Crvenih đavola“, koje su tog dana došle na stadion, a bilo ih je preko 60 hiljada.

andrea pirlo je prelepo prevario kristijana ronalda
Andrea Pirlo je prelepo prevario Kristijana Ronalda.

Jedan od rijetkih igrača koji su nadigrali Ronalda

Andrea Pirlo je dobio jednu loptu na sredini terena, nešto bliže svom golu. Kristijano Ronaldo, tada zvezda u usponu i jedan od miljenika Mančesterske publike odmah je pokušao da izvrši presing, što je Pirla nateralo da loptu povede ka aut liniji.

Kristijano je pomislio da Italijan više nema izlaza i da će pokušati da ispuca loptu visoko, pa je pojurio da izblokira udarac.

U trenutku kada je davao poslednje atome snage za to, Andrea Pirlo je samo zalomio loptu i elegantno nastavio da je vodi. Kristijano se našao na zemlji, što je Pirlovom potezu davalo na atraktivnosti.

Portugalac se odmah pridigao i pojurio za loptom, ali ona je odmah milimetarski preciznim pasom već letela ka Kafuu i Milan je kretao u napad.

ronaldo

Portugalac uporan i borben Italijan genije u kopačkama

Kristijano Ronaldo pokazao je po ko zna koji put koliko je uporan i borben, a Pirlo je pokazao da je jedan genije u kopačkama koji je razmišljao nekoliko poteza unapred.

Podsjetite se ovog interesantnog snimka, kada su se prvi put u karijeri susreli Andea Pirlo i Kristijano Ronaldo, koji su mnogo godina kasnije sarađivali kao trener i igrač u Juventusu, i kako ga je Italijan „oborio s nogu“:

Pročitajte i ove fudbalske teme

Možda te zanima