back to top

SAŠK Napredak imenovao novog šefa struke

Drugi upravo čitaju

Iako je zimska pauza već više od mjesec dana, u brojnim klubovima već se vrše i rješavaju igračke i trenerske križaljke. Jedna od tih ekipa je i sarajevski ligaš NK SAŠK NAPREDAK koji se takmiči u Drugoj ligi FBiH-grupa centar.

Ovaj tim je jesen završio razočaravajuće, njihovim ostvarenim rezultatima nisu zadovoljni ni uprava kluba a niti njihovi vjerni navijači. Naime,u 15 odigranih mečeva jesenas ostvarili su samo 3 pobjede, 2 puta remizirali, a pretrpjeli čak 10 poraza, uz katastrofalnu negativnu gol razliku od čak minus 18 golova (16:34). Osvojili su samo 11 bodova i zauzeli tek 14 mjesto na tablici, a što je svakako rezultat koji niko u ovom klubu nije ni „sanjao“ a kamo li očekivao, prenose poslovne.com

Taj sramotan jesenji saldo upalio je „crveno“ svijetlo kod vodečih ljudi u klubu koji su vrlo brzo reagovali i već danas (20.decembar op.aut.) odlučili su da imenuju novog šefa stručnog štaba. Na to mjesto imenovan je dosadašnji šef Famosa, sjajni strateg Džemo Klačar. Ovaj trener je jesenas sa timom iz Hrasnice bio „hit“ ove druge lige, jer pod njegovim vodstvom Famos je jesen završio na drugoj poziciji sa 33 osvojena boda, samo bod manje od jesenjeg prvaka Borca, a tim iz Hrasnice nije doživio nijedan poraz u 15 odigranih mečeva i to im je jedinim uspjelo u toj ligi.

sašk napredak
Džemo Klačar

Odmah po potpisivanju ugovora novi šef struke ekipe SAŠK NAPREDAK rekao nam je sljedeće:

“Na poziv predsjednika kluba Sretka Tomića odlučio sam da prihvatim ovaj veliki izazov. Klub dosta dobro poznajem,i prije sam radio u ovom klubu i znam da nas sada sve u klubu čeka veliki posao. Cilj mi je, a to se i traži od mene, da tim pokušam što prije povesti iz opasne zone ispadanja. Prilično sam upoznat sa igračkim kadrom (Duro, Omerbašić, Fočić, Vukas , Kasapović, Mesihović, Kruezi, Hrkalović…)znam da u timu ima dosta mladih igrača, ispod 21 godine ali i par iskusnih i pokušaću naći dobitnu kombinaciju za uspješno proljeće”, kazao je novi šef struke te dodoao:

“Čeka nas zaista žestoka borba za opstanak u ligi,i planiram dovesti,a to sam rekao i predsjedniku kluba Sretku Tomiću, pet pravih igrača koji će zaista biti prava pojačanja za ovaj tim. Iako situacija trenutno nije ružičasta, ja vjerujem da će tim u proljeće,sa novom filozofijom i pristupom igri, biti mnogo bolji,efikasniji,borbeniji,učinkovitiji…”.


Rešad Mamela

Možda te zanima