Kako je Jose Mourinho pobjegao od policije skočivši kroz prozor!?

Drugi upravo čitaju

Karizmatični Portugalac može se pohvaliti s dosta zanimljivih trenutaka, ali priča o tome kako je Jose Mourinho pobjegao od policije ostavila je poseban utisak.

Jose Mourinho je izuzetno zanimljiva ličnost. Njegovu karizmu i ponašanje u fudbalskom svijetu ili volite ili mrzite, nema tu nečega između te dvije krajnosti. Ipak, izvan terena, u privatnom životu, Jose Mourinho je više puta pokazao o kakvoj je osobi riječ.

Jedan od tih pokazatelja jeste i priča iz 2007. godine kada je Jose sa psom skočio kroz prozor i pobjegao od britanske policije kako porodični Jorkširski terijer ne bi bio oduzet.

NAJBOLJI FUDBALSKI CITATI NA JEDNOM MJESTU!

U to vrijeme Mourinho je bio trener londonskog kluba Chelsea gdje je stekao status legende. Pri dolasku iz Portugala, porodica Mourinho je povela i psa koji je prema riječima trenera u državu ušao sasvim legalno. No, jednog dana policija je pokucala na kućni prag porodice Mourinho tražeći da psa pošalju u karantin jer ne posjeduje adekvatnu vakcinu.

“Kada smo stigli iz Portugala u London poveli smo i našeg psa. Imao je svu potrebnu dokumentaciju za dolazak u UK, ali iz nekog razloga vlasti su tražile da privredu psa i pošalju ga u karantin”, prisjetio se Jose u podcastu 4-3-3.

jose mourinho pobjegao od policije

“Pas je bio veoma sitan, a djeca su se zaljubila u njega. Pa sam morao djelovati. Ubacio sam psa u ruksak i kroz prozor otišao iz stana neprimjetno. Psa sam odveo kod prijatelja nakon čega su me priveli u policijsku stanicu. Rekli su mi da sam prekršio zakon, ali sam znao da je sve uredu. Pozvao sam advokata i riješili smo nesporazum. Mislim da se i sam pas sjeća toga, zbog čega mi je pokazao veliku ljubav.”

Jorkširski terijer je bio član porodice gdje god je Jose Mourinho radio kao trener. Pratio ga je nevjerovatnih 13 godina sve do decembra 2019. godine kada je umro dok je Jose vodio Tottenham Spurse.

Na jednoj od press konferencija pred utakmicu, Mourinho je upitan kako je proveo božićne praznike, a Jose je odgovorio da je bilo veoma tužno jer je njihov pas napustio porodicu.

U nedavno objavljenoj seriji u produkcijji Amazone Studija, All or Nothing: Tottenham Hotspur, pojavljuje se i događaj iz svlačioncice gdje Jose Mourinho saopštava ekipi porodičnu tragediju.

JOŠ FUDBALSKIH ZANIMLJIVOSTI:

Možda te zanima