Branimir Cipetić biografija

Drugi upravo čitaju

Branimir Cipetić biografija- Momak iz Splita spada u grupu mladih Zmajeva koji su nedavno dobili svoj prvi poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Zajedno sa Krunićem, Ahmedhodžićem, Saničaninom i Hadžiahmetovićem, Branimir Cipetić sačinjava mladu snagu sa kojom se pokušava revitalizirati reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Iz Hajduka u Španiju


Branimir Cipetić biografija – Rođen je 24. maja 1995. godine u Splitu, međutim zbog porijekla svojih roditelja Branimir je imao mogučnost da predstavlja Bosnu i Hercegovinu. Svoju fudbalsku karijeru započeo je u akademiji Hajduka. Međutim nije uspio da se probije u prvi tim i dokaže treneru sposobnost da može na njega računati kada je riječ o poziciji desnog beka Jednostavno nije dobivao redovnu minutažu kako bi sebe razvio u boljeg igrača.

Španski klubovi nudili potrebnu minutažu


Odlazak u Španiju ispostavio se kao odličan potez. Prvi španski klub koji mu je ponudio šansu je bio Torrevieja klub iz treće divizije španskog ligaškog sistema. U Torreviejau briljira te u 24 nastupa postiže 5 golova. 1. januara 2016. godine Cipetić napreduje i počinje da igra u drugoj diviziji tako što prelazi u Elche Ilicitano. Svoju dobru formu nastavlja i u Elcheu gdje u 35 nastupa postiže 2 gola.


Elcheov rival iz druge divizije Vitoria zapaža Cipetića te u ljetnom prelaznom roku 2017. godine ga kupuju za 250 000 eura. Cipetić opravdava svoju cijenu tako što u 67 nastupa sa pozicije desnog beka zabija 6 golova i upisuje 1 asistenciju.

Branimir Cipetić biografija – Povratak na bh. terene

Dvije sezone u Vitori su mu bile potrebne da privuče pažnju BiH kluba Široki Brijeg. Cipetić u junu 2019. godine odlučuje da zamijeni Španiju za Bosnu i Hercegovinu. Za 350 000 eura se vraća na Balkan. Trenutno je Cipetić u svojoj drugoj sezoni sa Širokim i u dvije sezone upisao je 34 nastupa 1 gol i 7 asistencija.

branimir cipetić biografija
Branimir Cipetić član Širokog Brijega


Branimir Cipetić nema još niti jedan trofej upisan u svojoj karijeri. No, sa radom i trudom koji pokazuje gotovo smo sigurni da Cipetić može do trofeja u budućnosti.


Branimir Cipetić biografija – Dres reprezentacije BiH


Branimir Cipetić biografija – Dakle iako Branimir posjeduje državljastvo Hrvatske on je odlučio da poštuje korjene svojih roditelja. Osjećao je pripadnost Bosni i Hercegovini stoga je izabrao da nosi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine. Sa samo tri nastupa za seniorski tim reprezentacije BiH ne može se puno govoriti o Branimiru.


Ono što je bitno da se spomene jeste da je svoj debi kao i mnogi već gore navedeni igrači dočekao protiv Italije u utakmici Lige Nacija. Branimir briljira protiv Italije i prema svemu sudeći osigurava svoje mjesto kao desni bek reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U oktobru mjesecu upisao je i nastupe u okviru baraža za odlazak na EURO protiv Sjeverne Irske. A također je nastupio u meču protiv Poljske.

Možda te zanima