Kada je Ferguson “isfenirao” Patrisa Evru ni krivog ni dužnog

Drugi upravo čitaju

Posle kratkog perioda u klubovima nižih Italijanskih liga, Patris Evra vratio se u Francusku, prvo u Nicu, a zatim u Monako, u kojem je pružao odlične partije, toliko dobre da su ga najveći klubovi Evrope poželeli u svojim redovima. Međutim, i pored toga što su Arsenal, Liverpul i Real Madrid bili veoma uporni, Patris Evra je hteo samo u Mančester Junajted.
To se i dogodilo, pa je i pored veoma lošeg početka, narednih osam i po godina nosio dres „Crvenih đavola“ i pod „dirigentskom palicom“ Ser Aleks Fergusona postao nezamenljiv uz levu aut liniju i osvojio 5 puta Premijer Ligu, 3 puta Liga kup, 4 puta FA kup i jednom Ligu Šampiona. Sa Fergusonom je izgradio fenomenalan odnos i čak ga je u nekim intervjuima nazivao drugim ocem.

Patris Evra je često znao da kaže da mu je Ser Aleks Ferguson poput drugog oca.

Po završetku karijere znao je Patris Evra često da priča dogodovštine i anegdote iz perioda dok je igrao u Junajtedu i o tome kakav je autoritet bio Ferguson, koliko su ga igrači poštovali, kojim se metodama služio… a dobar deo je uneo i u svoju autobiografsku knjigu. Mi vam danas donosimo Evrinu priču o tome kojim se sve trikovima Ferguson služio kako bi motivisao ekipu, kako je izgledao legendarni „fen“ u svlačionici Mančesterskog tima i na koje je sve načine uspevao da na zemlji drži velike zvezde u svojoj ekipi.
Uživajte u ovoj duhovitoj, ali i veoma poučnoj priči kako je Patris Evra ni kriv ni dužan doživeo čuveno „feniranje“ od strane Fergusona, ali i fenomenalno objašnjenje toga što se dogodilo.


Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Možda te zanima