U plemenite svrhe: Mozzart kupio dres Edina Džeke

Humanitarna licitacija na „Diplomatskom zimskom bazaru“

Proteklog vikenda u dvorani „Mirza Delibašić“ u Sarajevuodržan je„Diplomatski zimski bazar“na kojem je učestvovalo 40 ambasada i međunarodnih organizacija. Organizator je diplomatska zajednica u Bosni i Hercegovini, a prihod prikupljen prodajom namijenjen je djeci i mladima širom zemlje. Tokom bazara održana je i aukcija, koju je vodilo Udruženje Pomozi.ba, a predstavnici kompanije Mozzart uspješno su licitirali i kupili potpisani dres Edina Džeke, kao i reprezentacije BiH. Dres im je predao ambasador Italije u BiH Marco DiRuzza. 

u plemenite svrhe: mozzart kupio dres edina džeke

Time je regionalni lider u priređivanju igara na sreću još jednom pokazao svoju plemenitost jer će suma, koju su uplatili, biti usmjerena za liječenje oboljelih mališana.

Kompanija Mozzart i ranije je učestvovala u akcijama Udruženja „Pomozi.ba“, a sve s ciljem pomoći i podrške u borbi za ozdravljenje najmlađim stanovnicima BiH. Svoju plemenitu misiju će, kažu, nastaviti i u budućnost.

Humani učesnici na aukciji su još licitirali za vaučere za odmor i putovanja, sportske suvenire brojnih sportista, te šešir poznatog pop pjevača Dine Merlina, kao i haljinu sa „Sedmice mode“ iz Njujorka.

Na jednom od najvećih dobrotvornih događaja u BiH, na 80 štandova, predstavilo se 40 ambasadai međunarodnih organizacija. Posjetioci su mogli da uživaju u velikom izboru egzotične hrane, pića i unikatnih rukotvorina iz cijelog svijeta. A svi su imali zajedničku misiju- prikupiti sredstva u humanitarne svrhe. Pomoć je namijenjena djeci i mladima u BiH koji su u teškoj materijalnoj i socijalnoj situaciji i onima koji se bore sa fizičkim ili mentalnim poteškoćama.

  Podrška odbojkašicama iz Zenice: Donacija iz Mozzarta za ŽOK Željezara


u plemenite svrhe: mozzart kupio dres edina džeke
u plemenite svrhe: mozzart kupio dres edina džeke

Osim diplomata i građana BiH, bazar je privukao i brojne mališane. Dok su odrasli licitirali i kupovali, oni su se zabavljali koristeći zid za penjanje i učestvujući u naučnim eksperimentima, a tu su bila i brojna iznenađenja. Udruženje „Dajte nam šansu“ pobrinulo se za inkluzivni kutak kako bi omogućili da sva djeca, bez obzira na svoje sposobnosti, uživaju u ovom događaju.

Podršku održavanju „Diplomatskog zimskog bazara“ pružilo je i Udruženje „Pomozi.ba“ čiji rad i ove godine možete podržati uplatom putem kreditnih kartica ili slanjem SMS poruka. Zainteresovani mogu i pozivom na broj 17040 donirati dvije marke u humanitarne svrhe.

u plemenite svrhe: mozzart kupio dres edina džeke
u plemenite svrhe: mozzart kupio dres edina džeke

Supported by TNT Grupacija

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima