Transfer Edina Džeke u turskoj štampi: Fenerbahce doveo kralja golgetera

Drugi upravo čitaju

Transfer Edina Džeke u turski Fenerbahce odjeknuo je jučer u cijeloj Turskoj, a lik bosanskohercegovačkog reprezentativca jutros dominira i na naslovnicama turske štampe.

List “Fanatik“, jedan od vodećih sportskih dnevnih listova u Turskoj, transfer Edina Džeke na svojoj naslovnoj strani dao je riječima “Prva bomba sezone“. Osim Edinovog portreta, dobar dio naslovnice posvećen je podacima o tome kako Džeko u domovini ima status legende i nadimak “Dijamant“.

“Fener je doveo kralja golgetera“, naslov je u sportskoj dnevnoj novini “Fotomac“. Gotovo kompletna naslovnica “Fotomaca” posvećena je transferu Edina Džeke, gdje je iznesena i njegova detaljna statistika u ranijim klubovima Wolfsburgu, Manchester Cityju, Romi i Interu. Novinari “Fotomaca“ istakli su da je Fenerbahce doveo “fudbalera koji je obilježio europsku fudbalsku scenu u posljednjih 10 godina“. Navode također kako je Fenerbahce dugo sanjao o tome da u svoje redove dovede Edina Džeku.

“Edin Džeko je od danas Fenerovac“, naslov je dnevnog lista “Sabah“, dok je list “Turkiye“ transfer Džeke naslovio sa: “Stigla je Fenerova zvijezda“. Slični naslovi i pohvalne riječi o bh. reprezentativcu mogli su se vidjeti i u drugim printanim turskim medijima.

Edin Džeko je jučer potpisao dvogodišnji ugovor s Fenerbahceom na stadionu Ulker u prisustvu predsjednika kluba Alija Koca. Džeko je prethodno prošao i ljekarski pregled, a naredne dvije sezone će u žuto-tamnoplavom dresu zarađivati po 4,2 miliona eura.

U izjavi za Fenerbahce TV, 37-godišnji Džeko je kazao da je donio pravu odluku dolaskom u Istanbul i da je sretan i ponosan što je dio veličanstvene porodice Fenerbahcea.

“Sjajno se osjećam. Već sam znao da je Fenerbahce veliki klub, ali za kratko vrijeme koje sam proveo ovdje, shvatio sam da sam donio pravu odluku i jedva čekam da izađem na teren”, poručio je Džeko.

Navijačima je obećao da će dati sve od sebe u svakoj utakmici i na svakom treningu.

AA

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Možda te zanima