back to top

Stjepan Radeljić biografija

Drugi upravo čitaju

Stjepan Radeljić biografija, radni dani i karijera, reprezentacija BiH

Stjepan Radeljić je bosanskohercegovački nogometaš, rođen 5. rujna 1997. godine u Novoj Bili, Bosna i Hercegovina. Visok je 2,01 metar i igra na poziciji središnjeg braniča, a može igrati i kao lijevi bek. Trenutno je član HNK Rijeke u hrvatskoj Prvoj HNL, s ugovorom koji traje do juna 2026. godine​ ​ (Transfermarkt)​.

Rani dani i karijera Stjepana Radeljića

Radeljić je svoju profesionalnu karijeru započeo u VfB Stuttgartu II, gdje je igrao dvije sezone u njemačkoj Regionalliga Südwest ligi. Nakon toga, pridružio se NK Osijeku, ali nije uspio zabilježiti značajan broj nastupa za prvi tim​ (Wikipedia)​​​.

Posudbe

Tokom svoje karijere, Radeljić je bio na posudbama u NK Široki Brijeg i Sheriffu Tiraspol. U Širokom Brijegu igrao je dvije sezone, a zatim je prešao u Sheriff Tiraspol, gdje je postigao značajan uspjeh. S Sheriffom je osvojio Moldavsku Super Ligu i Moldavski kup, te je igrao u UEFA Ligi prvaka, gdje je sudjelovao u izbacivanju velikana poput Dinama i Crvene Zvezde, te se suočio s ekipama poput Intera, Real Madrida i Šahtara​​ (BeSoccer)​​​.

stjepan radeljić biografija
Stjepan Radeljić biografija

HNK Rijeka

Radeljić se pridružio HNK Rijeka u srpnju 2023. godine. Po dolasku u Rijeku, izjavio je da je vrlo uzbuđen zbog prilike da igra za jedan od najpoznatijih klubova u regiji i da se raduje doprinosu momčadi. Rijeka ga je angažirala s ciljem jačanja svoje obrambene linije, i do sada je odigrao ključnu ulogu u timu​ (HNK RIJEKA)​​​.

Međunarodna karijera

Na međunarodnoj razini, Radeljić je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na različitim omladinskim nivoima, uključujući U-19 i U-21 reprezentacije. Iako još nije debitirao za seniorsku reprezentaciju, pozvan je u nacionalni tim Bosne i Hercegovine te se očekuje da će uskoro dobiti priliku za nastup​​.

Radeljićev profil možete pogledati na Transfermarkt za više detalja o njegovoj karijeri i statistici.

Biografije:

Možda te zanima