back to top

Premier kladionica RECENZIJA

Drugi upravo čitaju

Premier kladionica je jedna od omiljenih kladionica za igrače iz cijele Bosni i Hercegovini.

Premier kladionica posluje više od 25. godina i imaju cijelu armiju lojalnih igrača, od kojih mnogi koriste samo usluge Sportske kladionice Premier.

U ovoj recenziji, preuzetoj sa sajta kladionicabet.com kojeg vodi iskusna ekipa kladioničara, saznat ćete zašto je ova kladionica toliko popularna, te otkriti sve dobre i loše strane klađenja na Premier kladionici.

Odmah na početku možemo reći da su pozitivni aspekti daleko brojniji od onih negativnih. Kao i uvijek, trudili smo se prikupiti sve relevantne informacije kako bismo vam ponudili opsežnu i sveobuhvatnu recenziju ove kladionice. 

Počevši od legalnosti, preko različitih bonus i promocija, do izbora opcija za klađenje, ovdje ćete saznati sve što trebate znati kako bi mogli donijeti ispravnu odluku za najbolje moguće iskustvo klađenja na internetu.

Premier kladionica RECENZIJA (Napomena)

Za igrače iz BiH, pronalaženje sigurnih i lako dostupnih sportskih kladionica na internetu i nije tako jednostavno. 

Veliki je broj stranica kojima jednostavno nije moguće pristupiti direktno i za koje morate koristiti različite metode skrivanja vaše IP adrese. 

Naravno, kako oni iskusniji znaju, ovo nije idealan scenario, jer veoma lako može rezultirati zatvaranjem računa i poništavanjem eventualnih dobitaka.

Premier kladionica je, na svu sreću, dostupna kladioničarima iz Bosne i Hercegovine bez ikakvih komplikacija. 

Jednostavno posjetite njihovu stranicu sa svog računara ili preuzmite mobilnu aplikaciju, registrujte se, i bit ćete spremni da počnete. Dakle, ne trebaju vam nikakvi trikovi kako bi mogli igrati ovdje, što je već samo po sebi veliki plus.

premier kladionica recenzija
Premier kladionica RECENZIJA

Uživajte u legalnom klađenju uz Premier kladionice

Jedan od razloga zašto je tako teško pristupiti nekim međunarodnim stranicama za klađenje je trenutni zakon o igrama na sreću u BiH te relevantni podzakonski akti. 

Ove regulative otežavaju ne samo pristup kladionicama već i transfer novca na račun i isplatu dobitaka.

Premier sportska kladionica, međutim, je potpuno legalna i ima licence Federacije BiH i Republike Srpske. U praksi, ovo znači da svi mogu igrati na stranici bez da se moraju brinuti o bilo kakvim problemima ili komplikacijama. 

Premier radi u potpunosti u skladu s trenutnim zakonima i sve vaše oklade ovdje su 100% legalne.

Još jedna dobra strana ovoga je to što se u slučaju bilo kakvih problema možete obratiti nadležnim organima pa čak i tražiti sudsko odlučivanje ukoliko smatrate da ste oštećeni. Ovo svakako nije opcija u većini slučajeva kada igrate na međunarodnim kladionicama.

premier kladionica recenzija
Premier kladionica RECENZIJA

Registracija novog računa na Premier kladionici

Kao i uvijek, prije nego što se možete početi kladiti, morat ćete najprije otvoriti svoj korisnički račun na Premier kladionici. 

Jedna mala zamjerka je što dosta sadržaja na stranici nije dostupno ukoliko već nemate račun, što donekle ograničava nove igrače i ne dajte im priliku da skupe sve relevantne informacije prije nego se odluče na ovaj korak.

S druge strane, registracija je besplatna i jednostavna, tako da vam neće uzeti previše vremena. 

Ukoliko odlučite da Premier sportska kladionica ipak nije za vas, jednostavno ne morate koristiti račun, a možete čak i zahtijevati da ga zatvorite.

Kako bi započeli proces registracije, trebate kliknuti žuto dugme „Registracija“ koje se nalazi u gornjem desnom uglu glavne stranice. Trebate odabrati drugu opciju u nizu, tj „Želim se registrirati on-line.“ 

Ovo će aktivirati novi formular, gdje najprije trebate odabrati u koju od tri Premier organizacije se želite učlaniti.

Sve tri opcije su potpuno legalne, ali samo ona registrirana pod licencom RS-a vam omogućava isplatu dobitaka bez ikakvog poreza. Nakon što odaberete kompaniju, popunite formular koji se nalazi ispod sa svojim osnovnim podacima.

Nakon što završite ovaj proces, Premier kladionica će vam poslati aktivacijski kod koji trebate unijeti kako bi aktivirali svoj račun i mogli se početi kladiti.

Mogućnosti za uplatu i isplate dobitaka na Premier kladionici

Premier kladionica ne nudi prevelik broj opcija za uplatu u usporedbi s međunarodnim kladionicama.

S druge strane, ovdje možete novac uplatiti na par jednostavnih načina koji nisu dostupni ukoliko igrate na velikim međunarodnim stranicama.

Uplate putem Kliker i xBON-a su veoma popularne, a ove bonove možete kupiti na mnogim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine. Jedina mana ove metode je to što kladionica naplaćuje proviziju od 6%.

Na uplate karticom ili putem bankovnog transfera nema nikakve provizije, tako da je ovo mnogo isplativija metoda ukoliko imate jednu od ove dvije opcije.

Uplata je moguća i direktno u kladionici uz predočenje lične karte, također bez ikakve provizije.

Što se tiče isplata, opcije su malo više ograničene. Premier kladionica nudi samo dvije opcije: Isplata u poslovnici i Isplata na bankovni račun.

U oba slučaja, minimalni iznos za isplatu je 10 BAM. Zahtjev morate najprije podnijeti na svom online računu.

Ukoliko želite isplatu u poslovnici, novac će biti dostupan tri sata nakon zahtjeva. Bankovne transakcije obično ne traju duže od 48 sati.

premier kladionica recenzija
Premier kladionica RECENZIJA

Slaba ponuda bonusa i promocija

Možda i najveći nedostatak Premier sportske kladionice je nedostatak promocija za igrače. Većina međunarodnih stranica stalno ima ponude i bonuse raznih vrsta kako bi privukli nove i zadržali stare korisnike.

Premier kladionica, nažalost, nema ništa od ovoga. Čak i ako ste potpuno novi igrač koji se tek registrovao i sprema se napraviti svoju prvu uplatu, nemojte očekivati bilo kakav bonus. 

Ista je situacija s drugim promocijama, osim što s vremena na vrijeme možete dobiti bolje kvote za određen događaje ili vrste opklada. 

Ukoliko tražite način da malo poboljšate svoj budžet za klađenje i dobijete neki dodatni novac barem na početku, Premier će vas razočarati.

Mišljenja smo da je ovo jedna stvar koju kladionica zaista mora unaprijediti u skorijoj budućnosti ukoliko žele ostati konkurentni na tržištu. 

Bonusi i promocije su sastavni dio online klađenja i svi malo iskusniji igrači očekuju da dobiju barem nešto dodatno za svoj novac.

premier kladionica recenzija
Premier kladionica RECENZIJA

Premier kladionica ponuda

Iako možda nije u „velikoj“ ligi, Premier nudi solidan broj opcija za klađenje (marketa) za većinu pokrivenih događaja.

Iskusni kladionicari će ovo svakako znati iskoristiti kako bi pronašli najbolje oklade i sastavili listiće po svojoj mjeri.

Neke od opcija na koje se možete kladiti na Premieru su:

 • Konačni pobjednik
 • Hendikep
 • Točan rezultat
 • Poluvrijeme / kraj
 • Strijelac prvog gola, itd.
 • Dupla šansa
 • Daje / ne daje gol
 • Ukupni zbroj gemova

Sve u svemu, Premier sportska kladionica nudi vam solidne mogućnosti za klađenje, osobito za stranicu koja je fokusirana na domaće tržište.

Ono što je potrebno spomenuti ovdje je da kvote na Premijeru obično nisu dobre i da možete naći bolje ponude za iste stvari na međunarodnim kladionicama.

Dakle, morate odlučiti šta vam je bitnije – jednostavnost i sigurnost ili više izbora i potencijalno bolje isplate na listićima.

Premier ponuda sportova

Premier sportska kladionica ne nudi toliko šarolik izbor opcija za klađenje kakav možete pronaći s velikim međunarodnim stranicama.

S druge strane, kladionica svakako pokriva najpopularnije sportove i sportska takmičenja koja interesuju igrače iz BiH, poput:

Iako sam broj sportova nije toliko impresivan, Premier je odradio dobar posao unutar onih sportove koje pokrivaju.

Ovo je posebno tačno za fudbal, gdje je pokriveno mnoštvo liga i takmičenja, od liga petice, preko mnogobrojnih europskih liga (poljska, rumunjska, holandska, itd.), do raznih južnoameričkih, azijskih, pa čak i australskih.

premier kladionica klađenje uživo
Premier kladionica klađenje uživo

Premier kladionica i mogućnosti klađenja uživo

Ukoliko se želite kladiti uživo u toku događaja, Premier nudi i ovu opciju za odabrane utakmice i mečeve. Sve relevantne informacije se osvježavaju u stvarnom vremenu tako da ćete stalno imati uvid u situaciju na terenu.

Sam izgled stranice za klađenje uživo nije najmoderniji i izgleda pomalo pretrpano, pa će vam vjerojatno trebati malo vremena da se naviknete.

S druge strane, broj opcija za klađenje je dosta solidan.

Na žalost, Premier ne nudi nikakve vrste prijenosa uživo, tako da nećete moći gledati događaje na koje se kladite ovdje. Sve što možete vidjeti su tekstualne informacije.

premier kladionica mobilna aplikacija
Premier kladionica RECENZIJA

Sportska kladionica Premier mobilna aplikacija

Iako ova kladionica možda i nije najmodernija, Premier ipak prati svjetske trendove u klađenju na internetu. Ukoliko se želite kladiti preko telefona ili tableta, imate tu mogućnost bez obzira na vrstu uređaja koji koristite.

Kako bi pristupili mobilnoj Premier kladionici, morat ćete skinuti odgovarajuću aplikaciju za Android ili iOS sa zvanične Premier stranice. Za razliku od nekih drugih kladionica, Premier ne nudi mobilnu web stranicu tako da ćete morati skinuti i instalirati aplikaciju.

Što se same aplikacije tiče, prilično je kvalitetno odrađena, tako da nećete imati problema pri korištenju. Zapravo, Premier mobilna aplikacija je vjerojatno kvalitetnija od same stranice, koja izgleda dosta zastarjelo.

premier kladionica recenzija
Premier kladionica web sajt

Premijer ponuda i web stranica kladionice

Kako smo spomenuli, stranica Premier kladionice ne može se opisati kao pretjerano moderna. Pregled opcija za klađenje urađen je pomalo nezgrapno tako da je pronalaženje parova na koje se želite kladiti ponekad dosta komplikovano.

Jednom kada se naviknete na izgled i raspored elementa, stvari će postati lakše, ali i dalje ostaje osjećaj kao da je stranica zrela za novi dizajn i dodavanje nekih modernih opcija na koje su se igrači navikli na drugim kladionicama.

Što se tiče samog postavljanja opklada, ovaj dio je dosta jednostavan. Kada kliknete na određenu kvotu, vaš izbor se automatski prebacuje na listić koji će se pojaviti s desne strane. Ovdje možete dodavati nove ili brisati postojeće parove bez previše muke, tako da je ovaj segment odrađen prilično solidno.

Pomoć i podrška korisnicima na Premier kladionica

Premier sportska kladionica nudi dosta detaljnu sekciju za pomoć u kojoj ćete pronaći odgovore na mnoga pitanja koja se tiču registracije računa, uplata, isplata, i slično. Ova sekcija je veoma korisna za nove igrače jer će vam pomoći da se počnete kladiti bez previše komplikacija.

Ukoliko vam je ipak potrebna pomoć za problem koji ne možete riješiti, tim za podršku vam je na raspolaganju svakim danom od 08:00 do 23:00. Premier možete kontaktirati putem elektronske pošte, telefona, pa čak i Viber chata.

Naravno, kako je ovo lokalna kladionica, svi agenti govore bosanski jezik, tako da nećete imati bilo kakvih problema sa sporazumijevanjem. Ukoliko dođe do bilo kakvih komplikacija ili se pojavi neki problem, jednostavno kontaktirajte kladionicu u toku radnog vremena i isti će biti uklonjen u najkraćem roku.

Premier kladionica – Informacije o kompaniji

 • Naziv: Premier World Sport d.o.o., Premier Sport d.o.o.
 • Adresa: Kralja Tomislava 47, Čitluk, BiH
 • Godina osnivanja: 1997
 • Licence: Federacija BiH, Republika Srpska
 • Telefoni: +387 63 994 356, +387 63 994 603 (Viber)
 • E-mail: info@premier-kladionica.com
 • Kontakt forma: Ne
 • Chat uživo: Ne
premier kladionica recenzija
Premier kladionica RECENZIJA

Premier sportska kladionica s iskustvom

Premier sportska kladionica je jedna od najstarijih na području Bosne i Hercegovine. Ukoliko tražite jednostavnu i legalnu opciju za sportsko klađenje iz bilo kojeg dijela zemlje, nećete pogriješiti ako odabere Premier kladionicu.

Ova kladionica nije samo potpuno legalna i licencirana već nudi i veoma jednostavne načine za uplatu sredstava na vaš račun čak i ako nemate bankovnu karticu.

Isplata se može izvršiti lično u poslovnicama, što čini cijeli proces još bezbolnijim.

Naravno, Premier kladionica ima svojih nedostataka, a najveći je sigurno nedostatak bonusa i promocija za korisnike.

Tu su također i relativno visoke provizije za određene metode uplate, kao i nešto niže kvote nego na međunarodnim kladionicama.

Sve u svemu, ova kladionica sigurno ima više pozitivnih nego negativnih strana za igrače iz Bosne i Hercegovine. Iako postoji mnogo mjesta za napredak, vaše iskustvo klađenja na ovoj stranici bit će ugodno i lišeno nepotrebnih komplikacija.

Recenzija preuzeta sa sajta: kladionicabet.com

Preporučujemo i ovo

Možda te zanima