back to top

Uživo klađenje: Najbolji savjeti za klađenje uživo

Drugi upravo čitaju

Sportsko klađenje zna biti izuzetno zabavno, ali ono uživo klađenje nije za svakoga igrača.

Kada pitate zaljubljenike u sport zašto uživaju prateći razna dešavanja na raznim terenima, većina odgovora će biti identična – dinamika sporta. Slično je i sa sportskim klađenjem koje donosi mnogo uzbuđenja i dinamike. Ipak kada govorimo o pojmu klađenje uživo ili live betting ono donosi dodatnu dozu adrenalina, napetosti i uzbuđenja.

Šta predstavlja uživo klađenje?

Uživo klađenje je poseban način klađenja i uplate tiketa (listića) jer se ono dešava za vrijeme trajanja sportskog događaja.

Pored činjenice da za vrijeme trajanja sportskog događaja možete postavljati razne opklade, postoje i bonusi koje brojne kladionice pružaju svojim igračima u sklopu klađenja uživo.

Na samim početcima sportskog klađenja, uživo klađenje nije bilo dostupno u svim kladionicama. Mnogo godina kasnije, zahvaljujući ogromnom napretku ove industrije, ne postoji kladionica koja ne nudi live klađenje odnosno uživo klađenje.

U današnjem svijetu kladionice, klađenje uživo je veoma popularan pojam među svim igračima. Razvoj tehnologije omogućio je igračima da, pored klađenja na trenutna dešavanja, mogu izravno gledati sportski događaj na koji su uložili svoj novac.

SVI UŽIVO PRENOSI NA JEDNOM MJESTU!

Zašto je LIVE klađenje profitabilno?

Kao što je i navedeno klađenje uživo donosi i opciju posmatranja sportskog događanja u realnom vremenu. Upravo ovaj način klađenja, igračima omogućava lakšu eventualnu zaradu jer kladioničari gledanjem sportskog događaja dolaze do velikog broja informacija koje im pomažu u odabiru opklade koju će odigrati.

Primjera radi, prilikom uplate klasičnog listića, igrači se opredijele za jednu ekipu ili tačan broj golova, pa kada utakmica ili meč započnu samo se mogu nadati željenom ishodu na koji su uložili novac. Međutim, prilikom klađenja uživo nema potrebe za tipovanjem prije zvaničnog početka događaja, pa igrač može uvidjeti stanje na sportskom terenu i shodno tome uložiti svoj novac.

Za uživo klađenje igrač treba imati veoma brze reflekse, ali i sposobnost da, u izuzetno kratkom vremenu, donosi vrlo važne odluke koje će mu donijeti zaradu.

Kvote

Još jedna prednost ovakvog načina klađenja jeste da su kvote promjenjive. Primjera radi kada igrač odigra određenu opkladu, kvote će se kretati u povoljnom smjeru za njega sve dok se nešto ne dogodi na terenu. Primjerice, gledali ste meč i zaključili ste da se radi o tvrdoj utakmici i da su ekipe oprezne i neefikasne. Shodno tome odigrali ste, po određenoj kvoti, da više neće biti golova u poluvremenu. Ako ne bude golova, kvota će ići prema dole kako minuti meča budu odmicali, što praktično ide u korist igrača.

Mnogi kladioničari savjetuju da je najidealnije vrijeme za uživo klađenje poluvrijeme neke utakmice. Vjeruje se da tada, većina kladioničara zahvaljujući analizi prvog poluvremena, ulaže svoj novac na ishod u nastavku meča. Za to vrijeme kladionice imaju veći priliv novca i pružaju bogatiju ponudu, pa samim time i kvote budu povoljnije u odnosu na finiš prvog poluvremena neke utakmice.

uživo klađenje

Klađenje na golove

Kao uspješna strategija u LIVE klađenju pokazao se i broj golova u prvom poluvremenu. Za ovu opciju potrebno je veliko strpljenje. Na primjer, ako na fudbalskoj utakmici do 20.-30. minuta nema golova, igrač uplaćuje novac da će biti više od 0.5 golova u prvom poluvremenu. Procjenjuje se da u tom trenutku, kvota raste na 1.80 do 2 što je jako primamljivo za igrače. Istraživanja su pokazala da ova strategija igračima donosi 50% uspješnosti.

Također slično je i s klađenjem u finišu utakmice. Statistika je pokazala da većina fudbalskih ekipa postižu pogodak u posljednjih 20 minuta meča što kladioničarima daje ogromnu priliku za zaradu novca. Kao i u prethodnom slučaju, za ovu vrstu opklade potrebno je strpljenje, ali i pravi trenutak uplate jer će visina kvote varirati. Na primjer ako je u 70. minuti utakmica izjednačena i ne zna se pobjednik, najbolje se kladiti da će do kraja utakmice biti barem jedan pogodak na meču.

Favoriti

U mnogim slučajevima, ponuđena kvota na favorita je dosta manja od realna vrijednosti. Iskusni kladioničari savjetuju na mali rizik, koji se gleda u tome da igrač sačeka početak utakmice i da poslije 20 minuta igra (ako favorit nije poveo), uplati opkladu na favorita putem uživo klađenja. Tada je kvota sigurno porasla i vjerovatno dostigla određenu vrijednost koju je igrač i očekivao prije početka meča.

GDJE SE KLADITI UŽIVO?

Zaključak

Prilikom klađenja uživo presudno je poznavati sport na koji se kladite i imati sposobnost brzog donošenja odluka. Prepoznati neku tradiciju u igri je ključ za uspjeh i zaradu kada se uživo kladite jer kada vi primijetite da određeni tim igra dobro i da je koeficijent na njega primamljiv, budite sigurni da su to primijetili i drugi igrači koji će se također kladiti na njega što će dovesti do pada kvote. Budući da se kvote odnosno koeficijenti konstantno mijenjaju, vrlo je važno prepoznati dobar koeficijent i iskoristiti ga dok se nije promijenio.

Klađenje uživo je izuzetno zabavno, a za prave poznavaoce i iskusne igrače i veoma profitabilno. Razvoj interneta i televizije učinili su da klađenje na uživo postane planetarno popularno. Ako ste se odlučili kladiti uživo budite spremni i na velike promjene raspoloženja – od ljutnje do euforije u svega par minuta.

Možda te zanima