back to top

OPLJAČKANA KUĆA REPREZENTATIVCA HRVATSKE U ZAGREBU, UKRALI MU SKUPOCJENI NAKIT

Drugi upravo čitaju

Zagrebačka policija potvrdila je u srijedu navečer, ne otkrivajući identitet oštećenih da je na širem području centra nepoznati počinitelj ili više njih ukrao nakit još neutvrđene vrijednosti za koji se procjenjuje da je skupocjen.

Provala je navodno počinjena između 24. i 27. jula. Po pisanju medija, provalnici su ukrali nakit i druge dragocjenosti u vrijednosti većoj od 4.5 miliona kuna (oko 1,2 miliona KM). Uviđaj je proveden, kriminalističko istraživanje je u toku, potvrdili su u policiji.

U policiji se nije mogao doznati identitet oštećenih, ni više pojedinosti tog slučaja, no nezvanično se saznaje da su se na meti provalnika našla kuća hrvatskog nogometnog reprezentativca Domagoja Vide i njegove supruge Ivane u Šestinama.

Pljačka je izvedena uprkos nadzornim kamerama i vjerovatno se radilo o iskusnim kriminalcima koji su pomno izabrali cilj i razradili realizaciju.

Da je opljačkana upravo Vidina kuća potvrdile su i komšije koje su jučer kod urbane vile bračnog para Vida vidjeli i Domagoja Vidu, a o pljački je izvijestio i BN Sports. Vida je, naime, jučer trebao stići u Atinu i potpisati ugovor a AEK-om, no Grci su rekli kako je zbog pljačke morao ostati u Hrvatskoj. Iz AEK-a su rekli kako je Vida morao odgoditi dolazak zbog postupanja policije oko pljačke.

hayat.ba

Možda te zanima