DELIRIJ U ZAGREBU, DINAMO U LIGI PRVAKA NAKON TRI GODINE! ČAČIĆ: STIDJET ĆEMO SE ZBOG STADIONA

Drugi upravo čitaju

Hrvatski prvak vodio je 2:0 golovima Oršića i Petkovića prije nego što je Gronbaek u 70. smanjio na 2:1 i gostima, koji su bili puno bolji u drugom poluvremenu, osigurao produžetak.

U njemu su junaci bili Josip Drmić i Petar Bočkaj koji su postigli golove za veliko slavlje na Maksimiru.

Kad se činilo da će na kraju penali odlučivati o putniku u Ligu prvaka ukazao se Josip Drmić kojega je trener Čačić u igru ubacio u 82. minuti. On je fantastičnom dugom loptom u čisti zicer gurnuo Mahira Emrelija. Azerbajdžanac je izašao sam pred golmana koji je istrčao, ali se Emreli spetljao i izgubio loptu.

Ona je došla do Drmića na rubu šesnaesterca, on se krasno okrenuo i poslao loptu u prazan gol za 3:1.

Potpunu euforiju na Maksimiru u 120. minuti zamijenio je potpuni delirij, prenosi Index.hr

U jeku napada Norvežana Drmić je sa svoje polovine krenuo u čistu kontru. Golman Bodoa mu je na ulasku u šesnaesterac izbio loptu, ali je ona pala na noge Petru Bočkaju koji je zabio u prazan gol za potvrdu Dinamovog ulaska u Ligu prvaka nakon tri godine.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Trener Dinama Ante Čačić bio je ponosan zbog postignutog rezultata, svoje je igrače pohvalio nakon utakmice koju je nazvao herojskom, a konferenciju za medije nakon plasmana u najjače nogometno takmičenje u Evropi iskoristio i da ukaže na probleme stadiona.

  • Zahvaljujem igračima koji su me učinili najponosnijim čovjekom na svijetu jer sam, rođeni sam Zagrepčanin, u dva pokušaja sam s Dinamom otišao u Ligu prvaka. Mislim da je to raritet. S klubom u koji me pokojni otac Šime doveo kad sam imao pet godina, 1958. godine kad je Dinamo bio prvak. Silno sam ponosan na to – rekao je pa dodao o utakmici:

“Teška utakmica za igrati, za voditi. Imali smo sjajno prvo poluvrijeme, sjajnog protivnika, koji je to pokazao u drugom poluvremenu. Trpjeli smo dosta u tom dijelu. Imali smo unutarnjih problema i morali smo raditi izmjene koje smo radili. Herojska borba naših igrača, vjerovali smo da možemo uspjeti. I uspjeli smo.”

  • Stalno sam govorio, nismo odgađali utakmice, često smo rotirali i to smo naplatili. Svaki igrač je ulaskom s klupe dao svoj obol i učinio to da ćemo ovdje gledati Ligu prvaka. Trpjet ćemo, sigurno, ali najviše od svega ćemo se sramiti jer će ovdje dolaziti najeminentnije ekipe Evrope na stadion koji zaista ne dolikuje ligi u kojoj ćemo se mi natjecati – napomenuo je Čačić.

hayat.ba

Možda te zanima