back to top

Hrvatski veznjak odustaje od hrvatske reprezentacije. Igrat će za BiH?

Drugi upravo čitaju

IVAN ŠUNJIĆ (26) trenutno je član prve momčadi Birminghama u engleskom Championshipu.

Ponovo je to postao nakon što je dio prošle sezone proveo na posudbi u berlinskoj Herthi. Ondje nije ostao jer je u travnju ove godine potjeran s treninga zbog “verbalne nediscipline” i suspendiran do kraja sezone. Hertha je navodno imala pravo otkupa njegovog ugovora od Birminghama za dva milijuna eura, ali nije ga iskoristila

Šunjić je 2019. u Birmingham stigao iz Dinama, nakon što je prethodne sezone bio neizostavan dio veznog reda pod vodstvom Nenada Bjelice. Tada su u Maksimiru na njemu zaradili čak osam milijuna eura. Poslije tri sezone u engleskom drugoligašu, dio prošle sezone je bio na posudbi u Njemačkoj, gdje je skupio 19 nastupa.

Nedavno je bio tema jer se pisalo o interesu Dinama za njegove usluge, ali posao tijekom ljeta nije mogao biti realiziran. Šunjić je ušao u posljednju godinu ugovora s Birminghamom i izvjesno je da će promijeniti klub. Nije poznato koliko će Englezi tražiti za njega, ali zasad se čini da ga ne misle tako lako pustiti te bi mogli zahtijevati za Dinamo previsoku odštetu.

Mijenja reprezentaciju?

Dodajmo da se za Šunjićevu karijeru brine ista agencija čiji je trenutno najvrjedniji igrač Roko Šimić, sin Darija Šimića, bivšeg člana Dinamove uprave. Šunjić je sada opet postao tema, ali ne zbog Dinama.

Medij iz BiH Sportske.ba danas je objavio da je Šunjić jedan od nogometaša koje će novi izbornik Savo Milošević pokušati nagovoriti da igraju za BiH. Naime, Šunjić zbog svog porijekla ima pravo nastupa za BiH. Naravno, Šunjić nije ni blizu toga da bude pozvan u hrvatsku reprezentaciju pa se iz njegove perspektive odustajanje od Hrvatske i prelazak u BiH ne čine suludim.

“Sljedeća stanica je grad u kojem je kao igrač Milošević proveo skoro tri godine – Birmingham. U tom članu engleskog Championshipa igra Ivan Šunjić, rođeni Zeničanin, bivši veznjak Dinama. Bosni i Hercegovini nedostaje ‘čistač’ na sredini terena, trkač koji može raditi prljav posao i olakšati obrani, a i pomoći napadu. Upravo je Šunjić taj tip igrača. Navodno nema ništa protiv igranja za svoju rodnu zemlju, iako je u prošlosti nosio dres mlađih selekcija Hrvatske, no nikad A selekcije”, pišu Sportske.ba.

Možda te zanima