back to top

PA VI GLUMITE MANGUPE: DONESENA PRESUDA PROTIV NAVIJAČA HRVATSKE S USTAŠKOM ZASTAVOM!

Drugi upravo čitaju

Hrvatski nogometni savez objavio je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“Općinski sud u Rijeci obavijestio je Hrvatski nogometni savez kako je donesena presuda protiv dvojice okrivljenika za prekršaj na utakmici kvalifikacija za Euro između Hrvatske i Latvije. Podsjećamo, na utakmici Hrvatska – Latvija dvije su osobe u nekoliko navrata istaknule zakonom zabranjenu zastavu, zbog čega je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza.Općinski sud u Rijeci izrekao je prvookrivljenom D.C. novčanu kaznu u iznosu od 1300 eura, a drugookrivljenom D.S. kaznu zatvora u trajanju od 20 dana. Također, obojici je određena i zaštitna mjera zabrane prisustvovanja na svim sportskim natjecanjima u kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija na području RH s obvezom javljanja u policijsku postaju u trajanju od dvije godine, kao i na odlaske u inozemstvo na utakmice hrvatske reprezentacije uz obvezu predavanja putne isprave i javljanja u policijsku postaju, također u trajanju od dvije godine. Nadalje, postupak prema trećoj uključenoj osobi traje, kao i kriminalističko istraživanje koje za cilj ima rasvijetliti sve okolnosti povezane s ovim događajem.

Hrvatski nogometni savez zahvaljuje nadležnim tijelima na brzom i konkretnom postupku te pozdravlja kažnjavanje osoba koje su nanijele štetu ugledu hrvatske države isticanjem zabranjenih simbola. HNS ostaje odlučan u namjeri da poduzme sve daljnje pravne korake prema osobama koje su svojim namjernim i ciljanim protuzakonitim ponašanjem nanijele značajnu štetu hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.”

Tri dana nakon ove utakmice UEFA je pokrenula još jedan disciplinski postupak protiv HNS-a zbog ponašanja navijača Hrvatske. Njih 20-ak je na idućoj kvalifikacijskoj utakmici, kod Armenije u Erevanu, usprkos zabrani gostovanja za navijače Hrvatske kupilo ulaznice za utakmicu te su se na tribinama potukli s domaćim navijačima.

Objava PA VI GLUMITE MANGUPE: DONESENA PRESUDA PROTIV NAVIJAČA HRVATSKE S USTAŠKOM ZASTAVOM! pojavila se prvi puta na Gol.ba.

Izvor: gol.ba

Možda te zanima