BiografijeNermin Bašić biografija

Nermin Bašić biografija

()

Nermin Bašić biografija – Životni i profesionalni put Nermina Bašića potvrđuje izreku “svjetsko a naše”.

Kroz kratku biografiju mogu se uvidjeti da momak iz Travnika Nermin Bašić posjeduje kvalitete, znanje, napredovanje i iskustvo

Više od četrnest godina radnog iskustva u nogometu na trenerskoj poziciji, uključujući petnaest godina nogometaške karijere u klubovima: BSV Heidenoldendorf / Njemačka / (pred pioniri, Bambini); Arminia Bielefeld / Njemačka / Prva Bundesliga (pioniri); NK Travnik / BiH / (kadet, junior, senior); FK Olimpik / BH / Senior; FK Vitez (BiH) Senior.

Nermin Bašić biografija – Nermin Bašić prestaje se baviti profesionalnim nogometom kao igrač u 22. godini, jer je imao tešku povredu. Jedan je od najmlađih UEFA PRO trenera u Evropi, kao i najmlađi nogometni trener s UEFA profesionalnom licencom u Bosni i Hercegovini.

U trenutnoj trenerskoj karijeri radio u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, drugoj ligi, prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, kao i u omladinskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Radio kao Koordinator omladinskog pogona, zatim i kao pomodni trener seniorske momčadi, izrada video analiza i skautinga za seniorski pogon kao i šef stručnog štaba u seniorskom pogonu i edukator trenerima. Radno iskustvo i inostranstvu 1 i 2 ligi Slovenije kao glavni tener.

Nermin Bašić biografija – Nakon toga odlazi u Angolu gdje je surađivao s Draganom Jovićem. Zbog loše epidemijološke situacije, napušta afrički kontinent i vraća se u Travnik.

Nedavno je Nermin Bašić preuzeo ambicioznog premijerligaša, ekipu Tuzla Cityja s kojom je najavio izlazak u Europu.

Redovna edukacija po cijelom svjijetu pradenje trendova nogometa svakodevno.

U dva kluba imao je menadžerski ugovor gdje sam imao zadatak uspostaviti cjelokupan sistem i filozofiju rada u cijelom klupu, kompletan plan i realizacija plana. BH Fudbal je sigurno bogatiji za jednog vrhunskog trenera.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

- Advertisement -

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

pročitaj i ovo

Najnovije

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Pošalji vijest i zaradi

spot_img