Nermin Bašić biografija

-

()

Nermin Bašić biografija – Životni i profesionalni put Nermina Bašića potvrđuje izreku “svjetsko a naše”.

Kroz kratku biografiju mogu se uvidjeti da momak iz Travnika Nermin Bašić posjeduje kvalitete, znanje, napredovanje i iskustvo

Više od četrnest godina radnog iskustva u nogometu na trenerskoj poziciji, uključujući petnaest godina nogometaške karijere u klubovima: BSV Heidenoldendorf / Njemačka / (pred pioniri, Bambini); Arminia Bielefeld / Njemačka / Prva Bundesliga (pioniri); NK Travnik / BiH / (kadet, junior, senior); FK Olimpik / BH / Senior; FK Vitez (BiH) Senior.

Nermin Bašić biografija – Nermin Bašić prestaje se baviti profesionalnim nogometom kao igrač u 22. godini, jer je imao tešku povredu. Jedan je od najmlađih UEFA PRO trenera u Evropi, kao i najmlađi nogometni trener s UEFA profesionalnom licencom u Bosni i Hercegovini.

U trenutnoj trenerskoj karijeri radio u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, drugoj ligi, prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, kao i u omladinskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Radio kao Koordinator omladinskog pogona, zatim i kao pomodni trener seniorske momčadi, izrada video analiza i skautinga za seniorski pogon kao i šef stručnog štaba u seniorskom pogonu i edukator trenerima. Radno iskustvo i inostranstvu 1 i 2 ligi Slovenije kao glavni tener.

Nermin Bašić biografija – Nakon toga odlazi u Angolu gdje je surađivao s Draganom Jovićem. Zbog loše epidemijološke situacije, napušta afrički kontinent i vraća se u Travnik.

Nedavno je Nermin Bašić preuzeo ambicioznog premijerligaša, ekipu Tuzla Cityja s kojom je najavio izlazak u Europu.

Redovna edukacija po cijelom svjijetu pradenje trendova nogometa svakodevno.

U dva kluba imao je menadžerski ugovor gdje sam imao zadatak uspostaviti cjelokupan sistem i filozofiju rada u cijelom klupu, kompletan plan i realizacija plana. BH Fudbal je sigurno bogatiji za jednog vrhunskog trenera.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na korner.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

podijeli ČLANAK

Lista strijelaca

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Nermin Bašić biografija
Nermin Bašić biografija