Nermin Bašić biografija

-

Nermin Bašić biografija – Životni i profesionalni put Nermina Bašića potvrđuje izreku “svjetsko a naše”.

Kroz kratku biografiju mogu se uvidjeti da momak iz Travnika Nermin Bašić posjeduje kvalitete, znanje, napredovanje i iskustvo

Više od četrnest godina radnog iskustva u nogometu na trenerskoj poziciji, uključujući petnaest godina nogometaške karijere u klubovima: BSV Heidenoldendorf / Njemačka / (pred pioniri, Bambini); Arminia Bielefeld / Njemačka / Prva Bundesliga (pioniri); NK Travnik / BiH / (kadet, junior, senior); FK Olimpik / BH / Senior; FK Vitez (BiH) Senior.

Nermin Bašić biografija – Nermin Bašić prestaje se baviti profesionalnim nogometom kao igrač u 22. godini, jer je imao tešku povredu. Jedan je od najmlađih UEFA PRO trenera u Evropi, kao i najmlađi nogometni trener s UEFA profesionalnom licencom u Bosni i Hercegovini.

U trenutnoj trenerskoj karijeri radio u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, drugoj ligi, prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, kao i u omladinskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Radio kao Koordinator omladinskog pogona, zatim i kao pomodni trener seniorske momčadi, izrada video analiza i skautinga za seniorski pogon kao i šef stručnog štaba u seniorskom pogonu i edukator trenerima. Radno iskustvo i inostranstvu 1 i 2 ligi Slovenije kao glavni tener.

Nermin Bašić biografija – Nakon toga odlazi u Angolu gdje je surađivao s Draganom Jovićem. Zbog loše epidemijološke situacije, napušta afrički kontinent i vraća se u Travnik.

Nedavno je Nermin Bašić preuzeo ambicioznog premijerligaša, ekipu Tuzla Cityja s kojom je najavio izlazak u Europu.

Redovna edukacija po cijelom svjijetu pradenje trendova nogometa svakodevno.

U dva kluba imao je menadžerski ugovor gdje sam imao zadatak uspostaviti cjelokupan sistem i filozofiju rada u cijelom klupu, kompletan plan i realizacija plana. BH Fudbal je sigurno bogatiji za jednog vrhunskog trenera.

Nermin Bašić biografija
Tarik Džihanhttp://korner.ba/
Ja sam Tarik Džihan veliki sam ljubitelj fudbala i sporta generalno. Kroz svoje tekstove pokusavam da prikažem fudbal iz drugacijeg ugla nego što se obično o njemu piše

1 komentar

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Komentar
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Nermin Bašić biografija
Nermin Bašić biografija

Brzi Meni

Lista strijelaca

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Nermin Bašić biografija