Edo Pezzi Biografija

0
Edo Pezzi Biografija

Edo Pezzi je sportski novinar i dužnosnik rođen 1941. godine u Splitu.

Novinarstvom se počeo baviti 1961. u dnevnom listu Slobodna Dalmacija, a od 1964. radi na splitskoj radio stanici.

Pionir je u radijskim prijenosima sportskih događaja, pogotovo košarke, ali i fudbala, te je nemjerljiv njegov doprinos u popularizaciji sporta na našim prostorima.

Prenosio je svojim prepoznatljivim glasom gotovo sve prvenstvene i europske utakmice Hajduka. Izvještavao je s niza svjetskih i europskih prvenstava u fudbalu i košarci, a pratio je Olimpijske igre u Barceloni 1992., Atlanti 1996. i Sydneyu 2000.

Za doprinos sportu u Hrvatskoj, Edo Pezzi je dobio nagrade HOO-a za životno djelo, HRT-a »Ivan Šibl«, ZSNH i Saveza za fizičku kulturu Hrvatske »Milan Milanović«.

Aktivno je djelovao u upravi KK Split, te jedriličarskom klubu Zenta. Sudjeluje u organizaciji ACY-kupa, jednoj od deset regata dvobojskog jedrenja SP-a, koji se niz godina održava u Splitu.

edo pezzi

Previous article Živi zid
Next article Adidas
avatar of brano
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.