Said Hamulić biografija

Drugi upravo čitaju

Said Hamulić bh. fudbaler u redovima francuskog Toulouse

Said Hamulić rođen je u Nizozemskoj 2000. godine

Hamulić igra na poziciji lijevog krila, dok mu u posljednje vrijeme nije strano ni da igra na poziciji napadača.

Karijeru je počeo u mlađim kategorijama RCL-a u Nizozemskoj, nakon čega je igrao u UVS Leidenu, te Alphense Boysu.

said hamulić
Said Hamulić

Sa 19 godina je napustio Nizozemsku i otišao u Litvaniju gdje je u dresu pomenute Dainave započeo profesionalnu karijeru, gdje je iste sezone rešetao mreže širom ove baltičke zemlje.

Sjajnim partijama Said Hamulić skrenuo je pažnju velikog broja kluba. Prešao je u redove doprvaka Litvanije ekipe Suduve, gdje je nastavio sa sjajnim partijama. Ovog puta, na poziciju napadača koju nije često igrao prije.

Kao centarfor je postigao pet pogodaka na šest mečeva, a nakon samo nekoliko mjeseci, u julu 2022. godine napustio je Suduvu, te fudbalsku karijeru nastavio u Poljskoj.

Dvadesetjednogodišnji fudbaler se odlučio za Stal Mielec, te je u kratko vrijeme svojim sjajnim partijama postao jedan od ključnih igrača u timu i ljubimac navijača. Odličnim igrama u Spalu ponovo je skrenuo ponovo pažnju na sebe, te ga je kupio francuski Toulouse. Toulouse je Stalu platio oko 2,2 miliona eura za Saida.

Iako se očekivalo da mladi napadač francuskog prvoligaša Toulousea, zaigra za Zmajeve, Hamulić je zvanično odustao od reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon što nije dobio poziv za okupljanje u martu 2023.

Preporučujemo:

Možda te zanima