back to top

Naši mladi igrači su pokazali zrelost i zajedništvo

Drugi upravo čitaju

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ubjedljivom pobjedom protiv Islanda (3:0) započela je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Izabranici selektora Faruka Hadžibegića u ovom meču su nastupili bez povrijeđenih veterana Miralema Pjanića, Edina Džeke i Seada Kolašinca. Od prvog minuta susreta pokazali su zavidan nivo motivacije i zajedništva, a gledaoci na „Bilinom polju“ u Zenici mogli su uživati u igri svoje selekcije koja je u svim segmentima nadigrala Islanđane.

Bivši reprezentativac BiH Elvir Bolić izuzetno je zadovoljan onim što je vidio na terenu zeničkog stadiona, pogotovo što su mladi igrači u taboru selekcije BiH pokazali da se na njih može ozbiljno računati.

  • Utakmica je bila odlična, upisali smo pobjedu protiv fizički jake ekipe. Island je reprezentacija koja možda nije toliko kvalitetna, ali fizički su uvijek dobro pripremljeni i mislim da je veoma bitno što smo na vrijeme postigli golove. Pozitivno sam iznenađen jer su naši mladi igrači odigrali veoma zrelo i uvjeren sam da od ove ekipe možemo očekivati dobre stvari – rekao je Bolić za Fenu.

Napominje da se u taboru reprezentacije BiH osjeti dobra atmosfera i da je veoma bitno zajedništvo na terenu i velika požrtvovanost, što je sinoć krasilo Hadžibegićeve izabranike. Upozorava da ipak ne treba previše dizati euforiju, jer mlade ekipe i igrače uvijek prate i padovi u igri.

  • Svi su na terenu izgledali dobro, igrali su kao jedan. Ali ne smijemo previše dizati euforiju. Treba biti realan i očekivati da ovako mlada ekipa može imati padove u igri, ali vidjeli smo da se s dobrim radom i u dobroj atmosferi može ostvariti dobar rezultat. Vidjeli smo i da neki od naših mladih reprezentativaca imaju veliki kvalitet, kao što je Tahirović od kojeg u Romi očekuju mnogo, ali svi su pokazali da su zaslužili poziv u reprezentaciju – kazao je.

Selekciju BiH u nedjelju očekuje veoma težak meč drugog kola kvalifikacija protiv Slovačke, koja je u prvom kolu remizirala sa selekcijom Luksembruga. Bolić ističe da ga nije iznenadio remi Slovaka za Luksembrugom.

  • Luksemburg je reprezentacija koja je mnogo napredovala i koja je i prije ovih kvalifikacija osvajala bodove. Nije to ekipa koju ćete lako pobijediti, dok Slovačka više nema kvalitet koji je imala prije, tako da me taj remi ne iznenađuje mnogo. Vjerujem da će od naših igrača ovisiti ishod ovih kvalifikacija, smatram da smo bolji od konkurenata za drugo mjesto, dok je Portugal nešto kvalitetniji od ostalih i pretenduje da bude pobjednik grupe – objasnio je Bolić.

Dodao je da je sinoćnjom igrom repreezntacija BiH pokazala da ima kvalitet da se bori za jednu od prve dvije pozicije u grupi, koje vodi direktno na završincu Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Fena

Možda te zanima