back to top

Nakon informacija o mogućoj suspenziji, oglasili se iz Čelika: Dug prema Livaji nije izmiren zbog kršenja sporazuma od strane Gradske uprave

Drugi upravo čitaju

U medijima se jučer pojavila informacija da bi NK Čelik mogao biti suspendovan ukoliko ne isplati dugovanja svom bivšem fudbaleru Ivanu Livaji.

NK Čelik je objavio saopštenje u kojem se očitovao o zvaničnim klupskim stavovima u vezi medijskih natpisa o dugovanju prema bivšem igraču Ivanu Livaji i potencijalnoj suspenziji za odigravanje utakmica.

Rukovodstvo zeničkog kluba uputilo je iskrenu zahvalnost bivšem igraču na dosadašnjem strpljenju pri čekanju na isplatu svojih potraživanja još od ljeta 2019. godine.

Tim povodom iz NK Čelik su izdali zvanično saopštenje koje prenosimo u cjelosti.

“U svrhu informiranja svojih članova, navijača, simpatizera, ali i šire zajednice, ovim saopštenjem se očitujemo o zvaničnim klupskim stavovima u vezu medijskih natpisa o dugovanju prema bivšem igraču Ivanu Livaji i potencijalnoj suspenziji za odigravanje utakmica. Ovim putem rukovodstvo NK Čelik upućuje iskrenu zahvalnost bivšem igraču našeg kluba na dosadašnjem strpljenju pri čekanju na isplatu svojih potraživanja još od ljeta 2019. godine. Kao što je javnosti poznato, jedini razlog zbog kojeg ovaj dug do sada nije izmiren je činjenica da Gradska uprava Grada Zenica na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem već 13 mjeseci krši sporazum o međusobnoj saradnji između Grada Zenica i NK Čelik Zenica zbog čega je naš klub do sada oštećen za iznos od gotovo 300.000 KM”, navode iz Čelika te dodaju:

“U protekih 20 mjeseci, NK Čelik je isplatio dugovanja prema preko 90 lica i na taj način potvrdio jasnu orijentaciju usmjerenu ka finansijskoj stabilnosti i deblokadi računa, a slučaj Ivan Livaja je ujedno i jedan od posljednjih klupskih dugovanja prema bivšim igračima, uposlenicima ili drugim klubovima zbog kojih prijeti suspenzija od odigravanja utakmica.bKlub će u narednom periodu u svrhu zaštite svojih interesa iskoristiti dostupne pravne mehanizme u ovom predmetu, ali će u svakom slučaju poštovati pravosnažne odluke zvaničnih tijela Nogometnog saveza BiH”, navode Zeničani.

“Usprkos nečuvenim preprekama od strane Gradske uprave, NK Čelik je svakim danom i svakom isplatom dugovanja iz prethodnih perioda korak bliže potpunom oporavku. Zbog toga, još jednom pozivamo sve one koji vole ovaj klub da mu, u skladu sa svojim mogućnostima, konkretnim djelima pomognu u procesu stabilizacije i na taj način postanu dio najljepše priče u gradu – iskrene priče o spasu zeničkog simbola!”, saopšteno je iz Čelika.

gol.ba

Možda te zanima