back to top

Aleksandar Subić: Željezničar je ekipa koja predstavlja spoj mladosti i iskustva, bolji su sigurno nego prošle godine

Drugi upravo čitaju

Fudbaleri Borca uknjižili su proteklog vikenda drugi poraz u okviru Premijer lige BiH.

Uprkos solidnoj partiji u Banovićima protiv Slobode, crveno-plavi su morali da pruže ruku rivalu, koji je trijumfovao rezultatom 2:0,  zahvaljujući golovima mladog ofanzivca Eldara Mehmedovića, piše MONDO.

‘‘Nismo izgledali loše, imali smo nekoliko šansi koje nismo iskoristili. Primili smo golove u najgorim mogućim trenucima, krajem prvog i početkom drugog dijela. Mehmedović je stvarno odlično pogodio, lopta mu je u oba slučaja ‘‘sjela‘‘, nema tu šta da se kaže. Možda bi utakmica otišla u nekom drugom pravcu da smo poentirali iz naših prilika. Imali smo tri puta više šansi nego protiv Igmana u prošlom kolu kada smo slavili. Igra je isto bila mnogo bolja nego u nekim prethodnim mečevima koje smo dobili. Bilo je i grešaka, ali idemo dalje‘‘, kazao je Subić.

Osim poraza, probleme pravi i povreda Dejana Melega, zbog koje je morao da izađe iz igre već u 11. minutu.

‘‘Nisam najbolje vidio šta se dogodilo. Tražio je izmjenu, nadam se da će biti sve u redu. Svaki igrač nam je bitan, jer ulazimo u seriju teških mečeva‘‘, poručio je Subić.

A prvi od takvih zakazan je već za subotu od 17 časova, kada će Borac u Novom Gradu ugostiti Željezničar.

‘‘Vidjeli smo koliko su jaki i kvalitetni jer su u jednom trenutku vodili sa čak 4:0 protiv odličnog tima koji je prije nekoliko dana dobio Sarajevo sa 5:1. Željezničar je ekipa koja predstavlja spoj mladosti i iskustva. Bolji su sigurno nego prošle godine, vidjećemo šta će biti. Mi ćemo dati sve od sebe da dobijemo taj meč‘‘, optimista je lijevi bek Banjalučana.

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima