back to top

Bivšem fudbaleru prijeti zatvorska kazna od 10 godina zbog lažiranja vlastite smrti

Drugi upravo čitaju

Nekadašnjem fudbaleru Schalkea 04 prijeti zatvorska kazna u trajanju od 10 godina zbog bizarnog pokušaja.

Nakon skromne fudbalske karijere, 35-godišnji Hiannick Kamba odlučio je pokušati prevariti osiguranje i tako osigurati lagodan život sebi i svojoj supruzi, ali u tome nije uspio i sada se nalazi pred sudom koji bi ga mogao osuditi na dugogodišnju zatvorsku kaznu.

Naime, Kamba je lažirao vlastitu smrt 2016. godine kada je navodno izgubio život u saobraćajnoj nesreći. Tužnu vijest objavio je nižerazredni njemački klub VFB Huls gdje je Kamba nastupao u to vrijeme. U objavi je pisalo kako je Kamba smrtno stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u njegovoj rodnoj zemlji Kongo.

Tako su Kamba i njegova supruga Christina pokušali prevariti osiguranje, jer bi uslijed smrti fudbalera, njegova supruga bi inkasirala vrtoglavih milion američkih dolara.

bivšem fudbaleru prijeti zatvorska kazna

S obzirom na to da se radi o velikoj svoti novca, sprovedena je istraga i prethodne godine otkriveno je kako je Kamba živ s adresom u Gelsenkirchenu. Pred nadležnim sudom, Christina se branila da je bila u šoku i nije znala pravu istinu te da smatra da nije sudjelovala u ovoj pokušaju prevare. Navodno, Kamba se 2020. godine vratio u Njemačku, i to na posao hemijskog tehničara gdje je i radio prije “smrti”.

Bilo kako bilo, epilog svega ovoga bit će poznat nakon suđenja i ostaje nam da vidimo hoće li Kamba završiti u zatvoru ili će ga sud osloboditi krivice.

Inače, Kamba je fudbalsku karijeru započeo u mlađim kategorijama Schalkea 2003. godine nakon čega je nastupao za nekoliko niželigaških klubova u Njemačkoj.

Možda te zanima