LEOTAR GOLOM AĆIMOVIĆA SRUŠIO VELEŽ

Drugi upravo čitaju

Krenule su obje ekipe dosta agresivno i borbeno od samog početka, a prvi su prijetili domaćini i to u trećoj minuti kada se Todorović našao u prilici, ali i loše šutirao.

Igralo se po dosta lošem terenu, ali to nije smetalo Milošu Aćimoviću kojem je teren bio saveznik. Igrala se 12. minuta kada je ofanzivac Leotara šutirao, lopta odskočila i prevarila Slavišu Bogdanovića za vodstvo domaćina.

Nakon toga Velež je preuzeo inicijativu, ali bez konkretnih prilika. Prijetio je Pavić u 30. minuti, ali je njegov udarac bio loš i lopta je otišla preko gola.

Na startu drugog dijela ponovo je Leotar bio taj koji je prvi prijetio. Matković je uputio sjajan centaršit, a Aćimović za milimetar bio kratak i nije uspio poslati loptu iza leđa Bogdanovića.

Nakon toga prijetio je Haskić, ali je lopta otišla daleko pored gola.

Držao je Velež loptu u nogama, kružio oko šesnaesterca gostiju, a do prilike su došli u 86. minuti susreta. Vehabović je sjajno šutirao, ali je Puletić odbranio njegov udarac.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa su domaćini mogli početi slaviti prvu pobjedu u novoj sezoni.

Velež je nakon ove utakmice 7. na tabeli Premijer liga BiH sa 4 boda, isto koliko ima i Leotar koji se nalazi na 8. poziciji.

hayat.ba

Možda te zanima