back to top

Delegacija FK Velež posjetila Centar za mir i multietničku saradnju Mostar

Drugi upravo čitaju

Delegacija Fudbalskog kluba Velež Mostar predvođena predsjednikom Upravnog odbora gospodinom Senadom Keveljom, te članovima UO FK Velež gospodom Adnanom Frenjom i Anelom Demićem posjetila je Centar za mir i multietničku saradnju Mostar, gdje se sastala s direktorom Safetom Oručevićem i saradnicima.

Razgovarano je o budućoj saradnji, predočene su zanimljive ideje, a učesnici su se dotakli i saradnje iz prošlosti, s naglaskom na vrijeme u kojem je gospodin Oručević bio na čelu Mostara. U ovom ugodnom druženju evocirane su uspomene, posebno na teško vrijeme rata u kojem je obnovljen rad Veleža.

“Upravo taj novi početak, obnova rada u vremenu rata za koju je gospodin Oručević najzaslužniji su bili u fokusu, kao naravno i budući projekti i dalja saradnja.
Zahvalni smo današnjem domaćinu na gostoprimstvu i nadamo se da će u budućnosti biti još mnogo susreta sličnih današnjem”, rekao je predsjednik Kevelj.

delegacija fk velež posjetila centar za mir i multietničku saradnju mostar

Nekadašnji gradonačelnik Mostara, gospodin Oručević, je s druge strane poručio da je ponosan na Veležove posljednje uspjehe, poželivši sreću ljudima koji vode klub, stručnom štabu i igračima u budućnosti, prije svega u narednoj sezoni u kojoj će Rođeni predstavljati našu zemlju na evropskoj sceni.

“Hvala prijateljima na posjeti i nadamo se da će saradnja biti plodonosna i uspješna u budućnosti. S obzirom da smo vlasnici bogate arhive u kojoj naš Velež kao simbol ima posebno mjesto, voljeli bismo da klub jednog dana dobije svoj muzej. Danas smo, pošto nam je uvijek u fokusu naša mladost, predstavnicima Veleža uručili dvije fotografije. Prva je fotografija omladinskog pogona iz 1996. godine, nastala u Sjevernom logoru, a druga sa snimanja spota za pjesmu “Stari“ u kojem su na platou ispod mosta učestvovala djeca iz Veležove škole”, prisjetio se Oručević.

delegacija fk velež posjetila centar za mir i multietničku saradnju mostar

Fudbalski klub Velež Mostar zahvaljuje gospodinu Oručeviću i Centru za mir i multietničku saradnju na ovim uistinu vrijednim poklonima sa nadom da će ovakve prilike i u budućnosti biti ustaljena praksa svih onih ljudi koji su protkali svoju ljubav u grb našeg Kluba.

 

 

(24sata.info)

Izvor: 24sata.info

Možda te zanima