back to top

Ibrahimović na spisku selektora Švedske za početak kvalifikacija za EP

Drugi upravo čitaju

Selektor fudbalske reprezentacije Švedske Janne Andersson saopštio je danas spisak igrača za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, na kojem se nalazi i 41-godišnji napadač Zlatan Ibrahimović.

Ibrahimović bi ukoliko zaigra protiv Belgije 24. marta ili tri dana kasnije protiv Azerbejdžana u Stockholmu, mogao da postane najstariji igrač u historiji kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Rekord drži italijanski golman Dino Zoff, koji je 29. maja 1983. godine igrao protiv Švedske sa 41 godinom, tri mjeseca i jednim danom starosti.

Napadač Milana će 24. marta imati 41 godinu, pet mjeseci i 21 dan.

“Zlatan je u posljednje vrijeme tri puta ušao sa klupe u Milanu i nalazi se u pristojnoj formi uprkos tome što je dugo bio odsutan. U tom kontekstu, mislim da može nešto da donese. Pogotovo na terenu, ali i van njega”, rekao je Andersson.

Ibrahimović je 2016. godine završio reprezentativnu karijeru, ali se pet godina kasnije vratio u skandinavsku selekciju.

Švedska će kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj igrati u Grupi F sa Austrijom, Belgijom, Estonijom i Azerbejdžanom.

Možda te zanima