back to top

VAN TERENA MIRAN, NA TERENU DRUGA PRIČA: SVI ISPADI NOVOG SELEKTORA ‘ZMAJEVA’

Drugi upravo čitaju

Kao igrač imao je sjajnu karijeru i bio je temperamentni napadač Aston Ville, Parme, Zaragose i mnogih drugih klubova.

U medijima uvijek odmjeren i spreman za izjavu. Ipak kao trener pokazao je neko drugo lice te imao nekoliko ozbiljnih ispada i vidjet ćemo hoće li ih ponavljati na klupi naše selekcije.

Sjećamo se jedne situacije dok je obavljao funkciju trenera Partizana tokom utakmice sa Vojvodinom u Novom Sadu.

On je tada pobjesnio jer je sudija odbio da isključi Sinišu Saničanina zbog nečega što jeste ličilo na faul nad pri rezultatu 1:2 u korist njegovog kluba. Milošević je uzeo flašicu sa vodom, uletio na teren, bacio je na sudiju Jovanovića, a onda je tokom napuštanja terena nogom otkinuo jedan mikrofon televizije koja je radila prijenos.

van terena miran, na terenu druga priča: svi ispadi novog selektora ‘zmajeva’
VAN TERENA MIRAN, NA TERENU DRUGA PRIČA: SVI ISPADI NOVOG SELEKTORA ‘ZMAJEVA’

Još jedna slična situacija dogodila se na pripremnom turniru na Kipru, kada je protiv moskovskog Spartaka uletio na teren i zaradio isključenje.

Nešto slično desilo se na istim pripremama u turskom Beleku.Trener crno-bijelih je odlučio da minut prije isteka sudijske nadoknade od 2 minuta, prije sudijskog posljednjeg zvižduka, prekine meč i povuče ekipu sa terena.

van terena miran, na terenu druga priča: svi ispadi novog selektora ‘zmajeva’
VAN TERENA MIRAN, NA TERENU DRUGA PRIČA: SVI ISPADI NOVOG SELEKTORA ‘ZMAJEVA’

Prije toga, pamti se onaj oktobarski dan kada je Milošević nakon poraza svog tima od Čukaričkog odbio da se pojavi na pres konferenciji pred brojnim novinarima koji su ga čekali.

A, i tokom igračkih dana bio je poznat po ispadima, čak i verbalnim sukobima sa navijačima kao kada je pljunuo u pravcu jednog navijača svog bivšeg kluba u Premijer ligi Engleske Aston Vile.

Milošević će već danas objaviti i spisak igrača za mečeve protiv Lihtenštajna i Portugala na kojem će sigurno biti promjena u odnosu na spisak Mehe Kodre.

Utakmica protiv Lihtenštajna igra se 13. oktobra u Vaduzu, dok naš nacionalni tim tri dana kasnije u Zenici dočekuje Portugal.

(K. Priganica)

The post VAN TERENA MIRAN, NA TERENU DRUGA PRIČA: SVI ISPADI NOVOG SELEKTORA ‘ZMAJEVA’ first appeared on Hayat.ba.

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima