back to top

Zlatan Ibrahimović se u suzama na San Siru oprostio od nogometa

Drugi upravo čitaju

Zlatan Ibrahimović (41) je tokom oproštaja Milana s navijačima nakon pobjede nad Veronom (3:1) u zadnjem kolu Serie A objavio da završava karijeru nogometaša.

Teško je reći da je time šokirao brojne fanove jer vremešnog Zlatana su odavno sasjekle godine, povrede i operacije. Zbog njih je ove sezone igrao tek četiri utakmice, a zadnju prije skoro tri mjeseca. Uostalom i prošle, šampionske sezone je kao prvotimac igrao samo 11 prvenstvenih utakmica. Također, za tri sedmice mu je završavao ugovor s Milanom.

Ipak, omiljeni i legendarni specijalist za golčine je ovom objavom do suza rastužio hiljade ljubitelja nogometa. Na Meazzi su nakon što je rekao da postaje penzioner plakali svi, pa tako i Ibra. No, dolaskom na konferenciju za medije bio je onaj stari Zlatan. Pun štoseva i fora. Za početak je imao i jedno ozbiljno otkriće:

“Da, više nisam fudbaler! I to nikome nisam rekao do objave večeras na stadionu. Ni porodici ili najbližim prijateljima. Hvala vam na strpljenju sa mnom tokom moje karijere, a sada ćete imati manje posla. Možda. Od sutra sam slobodan čovjek i otvaram novo poglavlje u životu. Da, imao sam ponuda, ali odlučio sam da je dosta.”

Onda su krenuli tipični zlatanizmi:

“Dan je počeo kišom, a ja sam pomislio kako je i Bog tužan zato što Ibra odlazi. I onda su na terenu i tribinama zbog mene plakali svi. Pokazao sam da sam Superman velikog srca.”

Porciju je dobio i Mino Raiola, premda je legendarni agent i nerazdvojni Zlatanov saradnik već više od godine dana mrtav:

“Da je on živ, morao bih nastaviti igrati jer bi zahtijevao na tome kako bi mu i dalje plaćao postotke. Sorry, Mino, ali to je istina.”

Onda se Ibra uozbiljio:

“Uspaničim se kada se probudim i ne znam što bih sa sobom. Sada će adrenalin biti drugačiji. Nedostajat će mi svlačionica i Milanello i to će biti novi svijet. Ali, ja sam spreman.”

Možda te zanima