back to top

Denis Huseinbašić izgubljen za BiH, njegov san je Njemačka

Drugi upravo čitaju

Mladi reprezentativac Njemačke, Denis Huseinbašić, najvjerovatnije neće nastupati za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u Budućnosti.

Nakon gola protiv Japana, fudbaler Kolna je zainteresovao njemačke kolege koji su sa njim uradili intervju u kojem je on rekao da mu je san zaigrati za seniorsku reprezentaciju Njemačke, piše Sport1.ba.

”Osjećam povjerenje trenera koji mi je rekao samo da igram svoju igru”, rekao je Huseinbašić prije današnje utakmice U21 selekcije Elfa protiv Rumunije, te dodao da želi biti u ekipi koja će se takmičiti na Euru za igrače do 21 godine koje se održava u Gruziji i Rumuniji od 21. juna do 8. jula 2023. godine.

”Želim biti u toj ekipi i daću sve od sebe za to. To bi bio najbolji momenat moje karijere, želim dati sve od sebe kako bih pomogao ekipi na tom takmičenju.”

Za njegove usluge je zainteresovana i reprezentacija naše zemlje, a Zvjezdan Misimović je prethodne godine rekao da će Denis ‘‘sto posto igrati za BiH‘‘. Ipak, Huseinbašić nije takvog mišljenja.

Ukoliko zaigram na Evropskom prvenstvu, to je gotova priča, rekao je Huseinbašić, te nastavio:

”Moj cilj je da igram za seniorsku reprezentaciju Njemačke i učiniću sve što je u mojoj moći da to i uradim u sljedećih nekoliko godina.”

Koliko ga cijene Nijemci govori i izjava selektora U21 selekcije Elfa, Antonija di Salva koji je pun riječi hvale na njegov račun.

”Denis je pun samopouzdanja od prvog dana otkad je došao ovdje i jako dobro se uklopio u ekipu. Njegove kvalitete se vide i na treninzima i na utakmicama. Trkački je jako dobar, a također i tehnički. Nije čudo da je postigao dva gola u dvije utakmice jer ima dobar njuh za gol, izuzetno je opasan”, kazao je Di Salvo.

Sport1.ba

Možda te zanima