back to top

Sjajni rezultati FK Dizdaruša

Drugi upravo čitaju


FK Dizdaruša iz istoimenog Brčanskog naselja je „mali“ klub samo po rangu takmičenja u kojem se trenutno takmiči, druga liga FBiH-sjever, a po svim drugim nogometnim, sportskim, organizacionim, ljudskim parametrima to je pravi gigant.

Naime, iako je osnovan tek 2006 godine, FK Dizdaruša iza sebe ima rezultate za respekt i ponos. Svoj prvi uspjeh ostvario je 2011. godine ulaskom u Drugu ligu FBiH-sjever a gdje se i sada takmiči i postiže sjajne rezultate. Nakon četrnaest odigranih kola jesenjeg prvenstva trenutno su na visokom, četvrtom mjestu sa 24 osvojena boda i pozitivnom gol razlčikom plus 9 (37:28), a u posljednjem kolu su „Topnici“ sa Dizdaruše deklasirali Lokomotivu iz Miričine visokim rezultatom 6:0, piše korner.ba.

Osim izuzetnih rezultata u prvenstvu u FK Dizdaruša su ponosni i na rezultate ostvarene u Kup takmičenju BiH, a gdje su u završnici Kupa Federacije BiH eliminisali trenutnog lidera Prve Federalne lige, odličnu ekipu NK Posušje. Nakon tog meča voljom žrijeba,u Brčkom je bio
nogometni praznik, jer u 1/16 finala Kupa Dizdaruša je ugostila „rođene“ iz Mostara,čuveni Velež.

fk dizdaruša
FK Dizdaruša

No, nije sve bilo „med i mlijeko“ u kratkoj ali bogatoj istoriji ovog kluba, a o čemu nam je više rekao kapiten ekipe, a koji je ujedno i sekretar FK Dizdaruša, vispreni Admir Livadić.


Mnogi su vidjeli naš kraj

  • Bilo je vrlo teških trenutaka u našem klub, naročito nakon ispadanja iz Druge lige u sezoni 2017/18 god.To je bio znak za smjenu generacija kako u igračkom kadru, tako i osvježenje u samoj upravi kluba. U tom periodu zbog zasičenja mnogi su digli ruke od kluba. Klub ostaje prepušten samo predsjedniku Damiru Čauševiću. Onda sam i ja odlučio da se uključim u rad kluba,i sve ono što sam pokazivao na terenu kao igrač-borbenost, želja za pobjedom, igranje srcem za Dizdarušu želio sam prenijeti u organizaciju i rad kluba..”, kazao je Livadić te nastavio:
  • Te 2018. god je bilo upitno takmičenje naše ekipe,prijetilo nam je gašenje kluba,mnogi igrači su otisli,ostali smo u finansijskim problemima i sa sedam igrača koji bi ostali u klubu. Međutim, ni predsjednik ni ja nismo mogli pustiti da se klub ugasi,i 15 dana pred početak takmicenja u 1. ligi županije smo na obraz i riječ uspjeli dovesti trenera Rusmira Mulalića i par igrača, kojima smo i danas zahvalni, jer ti momci su gotovo četiri mjeseca igrali bez novčane naknade. Dobrim i predanim radom uspjeli smo stabilizovati klub, dobro isplaniranim i koordinaranim radom u samo jednoj godini smo uspjeli „očistiti“ dug prema savezi i igračima u iznosu od 30000 KM,staviti klub na zdrave noge i završiti kao treći u Prvoj ligi županije. Već sljedeće sezone 2019/2020 god. stvaramo igrački jači tim,radimo uspješno na postavljanju osvjetljavanja terena, obnavljamo komplet sportske rekvizite, opremu itd. Uključujemo veliki br.članova i donatora kojima smo neizmjerno zahvalni na podršci i sprovođenju naših ciljeva. Naš tim je veoma mlad,imamo 9 igrača do 21god i uz tri iskusna igrača i dobre trenere ovaj tim dobro
    funkcioniše.
fk dizdaruša
Admir Livadić
  • Tu uz mlade igrače (Mujagić, Čaušević, Omić, Čeliković, Bjelkić, Tomić, Čavalić, Ribić…) okosnicu čine Amir Livadić te braća Semir i Emir Hodić koji su i najbolji strijelci našeg kluba u dosadašnjem dijelu takmičenja u Drugoj ligi Federacije-sjever.

Prilikom posjete ovom prelijepom Brčanskom naselju ljubitelji ovog kluba,vjerni navijači koji žive i „dišu“ za svoju „svetinju“ sa Dizdaruše rekli su nam, da uz novoizabrani U.O kluba, svakako največe zasluge ipak pripadaju Admiru Livadiću kapitenu, koji je ujedno i sekretar
kluba i Damiru Čauševiću koji je Predsjednik kluba. Ovi zaljubljenici u fudbal su, kako na Dizdaruši vole reći za njih,i ekonomi,obezbjeđenje, igrači,sponzori kluba… ma bukvalno sve.

Piše i snimio Rešad MAMELA

Možda te zanima