back to top

Sergej Jakirović otkrio od kojih igrača Sloge prijeti najveća opasnost njegovoj ekipi

Drugi upravo čitaju

Trener Zrinjskog, Sergej Jakirović, u razgovoru za zvaničnu klupsku televiziju mostarskog kluba je najavio sutrašnju utakmicu protiv Sloge.

Plemići će sutra gostovati Slogi u Modriči u sklopu zaostalog susreta četvrtog kola Premijer lige BiH, a Jakirović je poručio kako njegov tim ide ekipi koja je mlada i koja se želi dokazati.

Startali su jako dobro ovu sezonu i sada su zabilježili dva poraza. Sigurno će se mobilizirati za nas, ali nema veze. Mi ćemo se pripremiti, odnosno regenerisati do te utakmice. Probat ćemo sa nekoliko promjena u ekipi doći do potrebne energije i svježine koja će nam trebati da bi mogli biti na nivou, odnosno uzeti nekakav pozitivan rezultat, kazao je Jakirović, pa potom dodao:

Sigurno da se do sada najviše istakao Kulenović, iza njega Milaković, pa onda Krstovski koji je bio kod nas. Upao mi je u oči Zajić, tako da ima tamo nekih zanimljivih igrača i motorike. Ja se nadam da ćemo im uspjeti parirati. Teren u Modriči je dobar, uslovi su super za prvu ligu. Igrat ćemo pod reflektorima, tako da se nadam da ćemo biti na nivou. Startali su jako dobro, ali sada su upali u ‘‘mašinu‘‘ Premijer lige BiH. Međutim, ne treba ih podcijeniti, nego se mi trebamo maksimalno ozbiljno staviti pred tu utakmicu.

On se potom osvrnuo na raspored Zrinjskog u narednom periodu, gdje će Plemići nakon utakmice sa Slogom igrati protiv Igmana, a onda slijedi reprezentativna pauza.

To jeste matematički tako, ali treba zaslužiti te bodove. Neće biti nimalo lagano jer ja i dalje smatram da nijanse odlučuju u ovo ligi, odnosno ko će se bolje prilagoditi. Međutim, mi ciljamo na to i probat ćemo dati svoj maksimum da bi to mogli ostvariti. Ide nam reprezentativna pauza, gdje ćemo ostati bez nekoliko mladih igrača, koji su dobili pozive. Niko je dobio poziv u U21 reprezentaciju Hrvatske, tako da ćemo imati četiri naša predstavnika u reprezentaciji, kazao je Jakirović. 

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima