Savo Milošević biografija

Drugi upravo čitaju

Savo Milošević je jedan od najcjenjenijih fudbalskih igrača koji su izašli iz Srbije i bivše Jugoslavije tokom svoje generacije.

Rođen u Bijeljini u Bosni i Hercegovini, Milošević je pokazao rani talenat za fudbal i brzo se probio na profesionalnu scenu.

Njegova igračka karijera obuhvatala je igru za neke od najprestižnijih klubova u Evropi. Počeo je svoju seniorsku karijeru u beogradskom Partizanu, gdje je brzo postao ključni igrač i doprinjeo osvajanju brojnih domaćih i međunarodnih trofeja. Tokom svoje karijere u Partizanu, Savo Milošević je pokazao impresivnu sposobnost postizanja golova i postao je poznat po svojoj izuzetnoj tehničkoj vještini.

savo milošević biografija
Savo Milošević biografija

Savo Milošević biografija golgetera

Nakon uspešnog boravka u Partizanu, prešao je u Aston Villu u Engleskoj, gdje je nastavio da briljira na terenu. Igrao je za Aston Villu tokom nekoliko sezona i bio je ključni igrač u napadu. Takođe je igrao za druge klubove širom Evrope, uključujući Parmu u Italiji i Espanyol, Celtu i Osasunu u Španiji.

Na međunarodnom nivou, Savo Milošević je bio stalni član fudbalske reprezentacije Jugoslavije i kasnije Srbije. Nastupao je na Svjetskim prvenstvima i Evropskim prvenstvima, gdje je predstavljao svoju zemlju i često bio ključni igrač u napadu nacionalnog tima.

Nakon završetka svoje igračke karijere, Savo Milošević se okrenuo trenerskom poslu i radio na razvoju mladih fudbalera i timova. Njegovo iskustvo kao bivšeg vrhunskog igrača često mu je pomagalo da prenese svoje znanje i strast prema fudbalu na nove generacije.

savo milošević biografija
Savo Milošević biografija

Savo Milošević ostaje omiljena ličnost među ljubiteljima fudbala u Srbiji i širom svijeta, prepoznat ne samo po svojim fudbalskim veštinama već i po posvećenosti igri koju voli.

Trenutno je selektor fudbalske reprezentacije BiH.

Preporučujemo:

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Možda te zanima