back to top

Mozzart sponzor KK Turbina iz Jablanice

Drugi upravo čitaju

Podrška klubu koji je iznjedrio NBA asa

            Košarkaški klub Turbina iz Jablanice, od osnivanja 1974. godine, bilježi dobre rezultate u svim selekcijama i takmičarskim ligama. Ipak, prva asocijacija na pomen ovog kluba mnogim ljubiteljima košarke je Mirza Teletović, NBA as, kojem je Turbina matični klub. Višestruki su osvajači A1 lige, a u narednom periodu, uz podršku svog, svjetski poznatog, bivšeg saigrača, žele do Premijer lige BiH. Dodatni podsticaj u ostvarenju tog cilja dala im je i kompanija Mozzart koja je novi sponzor ekipe iz Jablanice.

mozzart sponzor kk turbina iz jablanice

            -Veoma smo zadovoljni zbog podrške koji smo dobili. Zahvaljujemo se kompaniji Mozzart u kojoj su prepoznali naš rad. Ovo sponzorstvo nam je značajno za nastavak rada i napredak kluba, a sredstva smo usmjerili na redovne troškove, te uložili u mlađe selekcije koje su naša budućnost – kaže Semir Ovnović, potpredsjednik KK Turbina Jablanica.


mozzart sponzor kk turbina iz jablanice
mozzart sponzor kk turbina iz jablanice

            Klub broji oko 100 članova u selekcijama od mini basketa, pionira, kadeta, do seniora. Među mini basketašima je 20 mladih talenta, a, s obzirom na to da je Jablanica malo mjesto, interes omladine za košarku i ostale sportove je prilično veliki. To predstavnike kluba čini veoma srećnim jer im daje putokaz da će Turbina nastaviti da živi. U prilog tome ide i činjenica da su njihovi kadeti prošle godine, tada kao pioniri, bili treći u državi i da su među njima tri reprezentativca.

  Težak poraz Veleža na Grbavici za oproštaj od Evrope


mozzart sponzor kk turbina iz jablanice
mozzart sponzor kk turbina iz jablanice

Prvi tim čini 18 igrača jer uz seniore igraju i nešto mlađi košarkaši. Prvotimci igraju A1 ligu gdje prilično dobro kotiraju. Nedavno je košarkaš iz Ohaja, Harris Jovonte Ramone ojačao njihove redove, a rade na dovođenju još jednog igrača iz Atlante na polusezoni.

Plan im je da izbore play off i time uđu u Premijer ligu BiH. Podršku na tom putu im pruža proslavljeni košarkaški as Mirza Teletović koji je potekao iz ovog kluba. Karijeru je nastavio u redovima Sloboda Dite, a zatim je igrao za Oostende, Caju Laboral, Brooklyn Netse, Phoenix Sunse i Milwaukee Buckse. Tri godine nakon što je objavio kraj igračke karijere i preuzeo rukovođenje Košarkaškim savezom BiH, vratio se iz košarkaške penzije u redove matičnog kluba u kojem je sada član Upravnog odbora.


mozzart sponzor kk turbina iz jablanice
mozzart sponzor kk turbina iz jablanice

Time je želio da se oduži svom klubu i gradu, a igračima Turbine njegova podrška i savjeti značajni su na putu ka novim uspjesima.

A uspjehe kluba prepoznali su i u lokalnoj zajednici, pa im upućuju sredstva za rad iz budžeta Opštine Jablanica i Hercegovačko-neretvanskog kantona. Uz njih su i prijatelji kluba iz zemlje i dijaspore, a uz novog sponzora-kompaniju Mozzart, vjeruju da će iznjedriti još brojna velika košarkaška imena i zvijezde NBA parketa.

  Stadion u Docu na Lašvi dobio teren sa vještačkom travom

Supported by TNT Grupacija

Možda te zanima