Bubamara uz Mozzart leti do Premijer lige BiH

Drugi upravo čitaju

Malonogometni klub iz Cazina ima novog sponzora

Već 14 godina se takmiče u petoparcu. Za to vrijeme ostvarili su brojne uspjehe u sportskim salama širom BiH. Mogu se pohvaliti i Školom futsala zbog koje ne moraju da brinu za pomladak. Oni su Malonogometni klub „Bubamara“ iz Cazina, a uz novog sponzora, kompaniju Mozzart, žele da slete u Premijer ligu BiH!

bubamara uz mozzart leti do premijer lige bih

U ekipi iz Cazina svjedoče da je ime kluba nastalo spontano jer ih bubamara podsjeća na nešto lijepo i drugačije, a oni baš takvu priču žele da pričaju na parketima između golova.

            To im polazi za rukom jer njihova seniorska ekipa igra u Prvoj ligi, gdje su drugoplasirani na polusezoni. Prošle godine su bili u finalu Playoff-a i polufinalu Kupa BiH među četiri najbolje ekipe u državi.

bubamara uz mozzart leti do premijer lige bih
bubamara uz mozzart leti do premijer lige bih

Ambicije su im da prvi tim uskoro zaigra u Premijer ligi BiH, da omasove redove mlađih selekcija, te da klub bude samoodrživ sa što više licenciranih UEFA trenera…

Osim seniorske, imaju i juniorsku U19 selekciju koja takođe igra Premijer ligu. Trenutno vrijedno rade na licenciranju još četiri nova trenera, pa planiraju iduće godine svoje redove obogatiti svim selekcijama.

Najveći iskorak u radu, nakon godina planiranja, im je pokretanje Škole futsala koju trenutno pohađa oko 36 omladinaca. Želja im je da ih iduće godine bude bar duplo više, ali i da im se pridruže djevojčice…

bubamara uz mozzart leti do premijer lige bih
bubamara uz mozzart leti do premijer lige bih

A talent njihov omladinaca nije prošao nezapaženo. Naime, nakon samo nekoliko utakmica, trener reprezentacije BIH primjetio je jednog njihovog juniora i poželio da se pridruži kampovima državne selekcije…

            On bi tako mogao stopama starijih kolega. Naime, u Bubamari se mogu pohvaliti i da su iznjedrili i tri državna futsal reprezentativca- Elmina Prošića, Nermina Akmadžića i Sejada Ibrišimovića.

Ovaj malonogometni klub uživa veliku podršku Sportskog saveza Grada Cazina, Unsko-sanskog kantona, lokalnih institucija, te oko 60 sponzora iz više od 20 gradova. Među najveće, kažu, svakako ubrajaju Mozzart.

            -Za nas u rukovodstvu kluba, kao i igrače, Mozzart je jedan od sponzora na koji smo najponosniji jer su pravi prijatelj sporta koji prepoznaje kvalitetne ekipe i koji je uvijek dio dobre sportske priče. Baš zato, ova podrška nam je vjetar u leđa i znak da smo na dobrom putu, da je naš rad prepoznat–  kaže Edijan Handanagić, sportski direktor MNK Bubamara Cazin.

Supported by TNT Grupacija

Možda te zanima