back to top

Rukometaši Kaknja uz Mozzart ka vrhu Premijer lige BiH

Drugi upravo čitaju

Premijerligaši dobili novog sponzora

U Rukometnom klubu Kakanj ljubav prema ovom sportu i tradiciju dobre igre među golovima gaje već 65 godina. Prvotimci se takmiče u najvišem državnom rangu, a imaju sve omladinske selekcije, pa za budućnost ne moraju da brinu. Njihovu predanost i borbu za vrhunske rezultate prepoznali su u kompaniji Mozzart, pa su postali njihov novi sponzor.

-Prijatno smo iznenađeni korektnošću i ekspeditivnošću kompanije Mozzart. Veoma brzo su nam uputili pozitivan odgovor, odnosno da žele postati sponzor našeg kluba i to je jedan od lijepih primjera kako bi mogli i drugi da podržavaju sport. Dugujemo samo zahvalnost Mozzartu s nadom da će se naša saradnja nastaviti i u narednom periodu– kaže Haris Veispahić, predsjednik upravnog odbora RK Kakanj.

rukometaši kaknja uz mozzart ka vrhu premijer lige bih

Klub broji 67 članova- 16 prvotimaca i 51 omladinca u selekcijama- 2006. godište, 2008. te 2010. i mlađi. Za sve njih su obezbijedili uslove da se mogu takmičiti u svojim uzrasnim ligama za mlade u Federaciji BiH.

U najveće uspjehe kluba ubrajaju učešće u najjačem ligaškom takmičenju- rukometnoj Premijer ligi BiH i to već treći put. Na tom rangu se takmiče i sada, a želja im je da okončaju učešće sa što boljim rezultatima u proljetnom dijelu prvenstva.

rukometaši kaknja uz mozzart ka vrhu premijer lige bih
rukometaši kaknja uz mozzart ka vrhu premijer lige bih

Ovaj klub je iznjedrio veliki broj kvalitetnih rukometnih igrača koji zaslužuju da se njihova imena spominju i pamte. Posebno su im u sjećanju ostali Ertan Čaluk i Edin Goga.. Tu su još i Kenan Duraković, Edin Velispahić, Nedžad Zaimović, Amar Amitović i brojni drugi…

U narednom, periodu žele da klub nastavi stabilno da funkcioniše, kao i da, kroz rad sa mladim talentima, osiguraju svijetlu budućnost RK Kakanj.

rukometaši kaknja uz mozzart ka vrhu premijer lige bih
rukometaši kaknja uz mozzart ka vrhu premijer lige bih

Za ovaj uspješni klub u Kaknju svi znaju i navijaju za njih. Zato i ne čudi činjenica da im podršku u radu pružaju Općina Kakanj, kao i Vlada Zeničko-dobojskog kantona, te lokalne firme. Sada je uz njih i regionalni lider u priređivanju igara na sreću uz kojeg i oni žele postati lideri – na tabeli.

Supported by TNT Grupacija

Možda te zanima