back to top

JUSUF NURKIĆ ZATRAŽIO HRVATSKI PASOŠ, PROCES SE USPJEŠNO PRIVODI KRAJU

Drugi upravo čitaju

Međutim, to što će ovaj igrač NBA kluba Portland Trail Blazers, na kraju ovog procesa, dobiti hrvatski pasoš niti najmanje ne bi trebalo zabrinuti navijače reprezentacije Bosne i Hercegovine, piše Večernji.hr.
Niti on ima želju za promjenom sportskog državljanstva niti Hrvatska planira oteti ovog sjajnog centra nego je riječ o izlasku u susret sportisti koji je humanitarno reagovao nakon zemljotresa u Zagrebu i na Banovini.

Nurkić, koji je prije odlaska preko Atlantika ostavio traga u hrvatskoj klupskoj košarci igrajući za Cedevitu i Zadar, i sada je finansijski angažovan oko izgradnje igrališta u Zadru koje bi trebalo nositi ime Krešimira Ćosića.

Zapravo, Nurkićeva ideja je da u svakom od gradova u kojima je košarku igrao finansira izgradnju igrališta (Tuzla, Laško, Zagreb, Zadar), ali po pitanju sporta pomalo inertne zagrebačke vlasti, navodno, na tu ideju zasad nisu reagovale.

Od pasoša članice Evropske unije, Nurkić će sigurno imati poslovne koristi, a moći će i jednostavnije putovati po svijetu.

Podsjetimo, Nurkić je trenutno s reprezentacijom BiH otputovao u Njemačku gdje ga čekaju nastupi na Evropskom prvenstvu protiv reprezentacije domaćina grupe, Slovenije, Francuske, Litvanije i Mađarske.

hayat.ba

Možda te zanima