back to top

Messi na kraju sezone napušta Paris Saint Germain

Drugi upravo čitaju

Trener Paris Saint Germaina Christophe Galtier rekao je danas da će fudbaler Lionel Messi na kraju sezone napustiti klub. Messi će posljednju utakmicu za Paris Saint Germain odigrati u subotu od 21 sat protiv Clermonta.

“Prekosutra je njegova posljednja utakmica na Parku prinčeva. Usuđujem se da se nadam da će biti dočekan na najbolji način”, rekao je Gatier, povodom zvižduka koje je jedan od najboljih fudbalera svih vremena dobio od pojedinih navijača.

Messi je dvije sezone igrao za Paris Saint Germain i osvojio dvije titule. Odigrao je 75 utakmica u svim takmičenjima, postigao je 32 gola i imao je 35 asistencije.

Govoreći o Messijevom učinku, Galtier je rekao novinarima da su kritike bile neopravdane: “Mnogo se pričalo o Leu, mnogo ste analizirali”.

Messi je ove sezone postigao 20 golova i imao 21 asistenciju u svim takmičenjima.

“Imao sam privilegiju da vodim najboljeg igrača u istoriji fudbala. Neću pričati o njegovoj prvoj sezoni, morao je da se prilagodi, prvi put je napustio Barcelonu. Ali ove godine je bio važan element, uvijek dostupan, uvijek prisutan na treninzima”, naveo je trener.

Svjetski mediji spekulišu da bi 35-godišnji Argentinac mogao da se vrati u Barcelonu, ali i da pređe u Inter iz Miamija ili saudijski Al Hilal.

Možda te zanima