back to top

Buskets potvrdio da na kraju sezone napušta Barcelonu

Drugi upravo čitaju

Kapiten fudbalskog kluba Barcelona Sergio Busquets saopštio je danas da će napustiti katalonski tim na kraju sezone, sa 34 godine, nakon što je u toj ekipi proveo cijelu dosadašnju karijeru.”Došlo je vrijeme da objavim da mi je ova sezona posljednja sa Barcelonom”, rekao je trostruki osvajač Lige šampiona u video snimku na svom Instagram nalogu.

Busquets je tokom 15 sezona u Barceloni osvojio 31 trofej. Pored Lige šampiona 2009, 2011. i 2015. godine, osvojio je osam titula prvaka Španije, sedam titulu u Kupu kralja i tri klupska svjetska prvenstva.

Barcelona pet utakmica prije kraja ima 13 bodova više od drugoplasiranog Atlético de Madrida, pa je pitanje trenutka kada će Busquets doći do 32 trofeja u katalonskom timu.

“Oduvijek sam sanjao da mogu da igram u ovom dresu i na ovom stadionu (Camp Nou), ali stvarnost je prevazišla sve moje snove”, rekao je odbrambeni igrač.

Busquets je sa selekcijom Španije bio svjetski prvak 2010. godine u Južnoj Africi, a dvije godine kasnije i prvak Evrope na takmičenju u Poljskoj i Ukrajini.

Beta

Možda te zanima