back to top

Feđa Dudić: Lijepo je biti član Sarajeva kada sve ide kako treba, sada moramo imati petlju i izdići se

Drugi upravo čitaju

Trener Sarajeva Feđa Dudić nije bio previše raspoložen nakon poraza od Igmana rezultatom 2:0 u petom kolu Premijer lige BiH, a na konferenciji za medije nakon utakmice istakao je da će probati prevazići krizu sa svojim timom.

“Čestitam Igmanu na pobjedi. Ljuti me igra sa igračem više. Stvorili smo nešto, ali nije to dovoljno, mada smo imali protivnika koji se dobro branio i znao je da zadrži vodstvo. Revolt naših navijača je opravdan, jer ne zaslužuju da gledaju ovakvo Sarajevo. Kako je bilo dobro biti član Sarajeva prva tri kola kad smo pobjeđivali, treba i sad imati petlju i biti član Sarajeva i kad ne ide. Ne cvjetaju uvijek ruže. Moramo se izdići iznad ovoga, već u petak nas čeka utakmica protiv Slobode, vidjet ćemo gdje, šta, kako i probat ćemo vratiti mir u ekipu, izgubili smo samopouzdanje i individualno i timski”, kazao je Dudić.

Dodao je da nije zadovoljan igrom iskusnijih fudbalera.

“Ekipa koja pretenduje na vrh ne bi smjela primiti deset golova u pet kola. Imamo peh sa stoperima, cijele pripreme smo uigravali stoperski par Mujakić – Aničić. Mujakića smo svjesno prodali, ali niko nije mogao predvidjeti povredu Aničića. Ne želim da tražim alibi, ali to je nešto što je realnost. Drobarov je povrijedio zglob, trebao je već izaći oko 20. minute. Stisnuo je zube i igrao do poluvremena. Trako izlazi iz povrede, vidjelo se koliko mu je teško. Izgubio je sigurnost u pasu, nije odavno igrao. Neke su greške razumljive, ali iskusniji igrači trebaju podnijeti teren i preuzeti odgovornost. Prošlu utakmicu sam stao iza njih i preuzeo odgovornost, ali moraš to na terenu nekako vratiti”, kazao je trener Sarajeva.

Odbio je iznijeti ozbiljnije kritike na račun Asmira Suljića, koji nosi kapitensku traku Sarajeva.

“Mi ćemo u svlačionici rješavati neke stvari. Nikad neću govoriti loše o igračima pred medijima. Normalno, više očekujemo od Suljića. Ja kažem u svlačionici pred svaku utakmicu, ok Suljiću, od tebe tražim da riješiš utakmicu. Zapao je u krizu, slabo igra. Ipak, mijenjamo ekipu stalno, sigurno je Suljić van forme, ali nije da on stalno igra. Izašao je na poluvremenu, dobio je šansu neko drugi. Napravili smo tri izmjene na poluvremenu, protiv Tuzle četiri. Šta smo dobili sa te četiri izmjene. Nije samo do pojedinca, veći dio ekipe kao da je zaboravio igrati. Tu sam da probam dići ekipu, a kad god neko pomisli da sam ja jedini krivac, to je najmanji problem, Feđa neće više biti krivac”, istakao je trener Sarajeva.

Govorio je i o prelaznom roku.

“Teško je sada naći rješenje, bilo je nekih imena, pregovarali smo. Prelazni rok je završen i teško je sada naći igrača koji je igrao, koji je prošao trenažni proces, koji odmah može dati doprinos ekipi. Nažalost, situacija je takva, moramo se probati dići”, kazao je trener Sarajeva.

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima