back to top

Predstavljanje javnosti dokumentarnog filma autora Nermina Bise pod nazivom “Sve nas ista ljubav spaja”

Drugi upravo čitaju

Dokumentarni film Sve nas ista ljubav spaja autora Nermina Bise premijerno je prikazan sinoć, na 102. godišnjicu od osnivanja FK Velež. U velikoj sali Narodnog pozorišta u Mostaru okupili su se, pored aktera u samom filmu, brojni poštovaoci Fudbalskog kluba Velež i Bisinog novinarskog rada.

U ime Uprave FK Velež, prisutne je pozdravio potpredsjednik, Admir Rahimić.

predstavljanje javnosti dokumentarnog filma autora nermina bise pod nazivom "sve nas ista ljubav spaja"

Sam autor, Nermin Bise, govorio je o nastanku ideje za snimanje ovog dokumentarnog filma.

“Ideja je bila prisutna već deset godina. Originalno je trebalo da film bude završen za 100. rođendan Veleža 2022. godine. Međutim, realizacija je kasnila, pa je premijera bila na 102. godišnjicu ovog mostarskog kluba. Inspiracija za priču o Veležu je beskrajna, kao što je beskrajan i put ovog kluba kroz istoriju. Velež je vječna inspiracija za mene”, izjavio je Bise.
predstavljanje javnosti dokumentarnog filma autora nermina bise pod nazivom "sve nas ista ljubav spaja"predstavljanje javnosti dokumentarnog filma autora nermina bise pod nazivom "sve nas ista ljubav spaja"
On je dodao da je proces rada na filmu trajao više od godinu dana.

“Radili smo intenzivno više od godinu dana. Iza nas su sati snimanja i obiman materijal. Imamo preko 20 sagovornika i sve je to trebalo uklopiti u jedan dokumentarni film. Najzahtjevniji dio za mene je bila montaža. Bilo je izazovno sastaviti priču na ovaj način”, naglasio je Bise.

(24sata.info/mostar.live)

Izvor: ( 24sata.info / Korner.ba )

Možda te zanima