back to top

Fabio Carvalho stiže na Anfield, Redsi plaćaju 10 miliona eura za igrača kojem ističe ugovor

Drugi upravo čitaju

Fabio Carvalho na Anfieldu do 2027.

Svi su znali, a nitko se nije usudio potvrditi. Sve dok se Liverpool nije javio i objavio: Fabio Carvalho dolazi na Anfield.

Engleski doprvak je dan nakon završetka Premier lige najavio da će bivši napadač Fulhama obući crveni dres, a da će posao biti ozvaničen 1.jula, kada počinje ljetni prijelazni rok. Potpisom do 2027. stati će na kraj sagi koja traje gotovo godinu dana i koju su britanski mediji okarakterizirali kao najgore čuvanu tajnu tamošnjeg nogometa.

Razlog je taj što se ovaj epilog očekivao mjesecima. Još od zadnjeg dana januara, kada je transfer odgođen zbog nedostatka vremena za sređivanje papirologije. Tada je sat vremena prije kraja zimskog tuluma Liverpool dobio odobrenje da završi posao, no nisu uspjeli te je mladi Portugalac ostao u Londonu.

U međuvremenu je pomogao Fulhamu da se vrati u elitni rang, dodatno napredovao, a novi poslodavci nastavili su njegovati dobre poslovne odnose s klubom iz Kraven Cottagea, pa će čak isplatiti i odštetu Fulhamu iako Fabiju ističe ugovor. Ova gesta se tumači kao dobra volja Redsa, svojevrsna zahvalnost koju je Fulham u međuvremenu spasio od napada Chelseaja, Manchester Cityja, Arsenala…

Trik je u tome što je nakon neostvarenog zimskog transfera Liverpool obećao Fulhamu da će prebaciti oko 6.000.000 eura samo da ne dopusti drugim klubovima da priđu Carvalhu i čekaju ljeto kada mu prestaje saradnja. Uz to, obvezao se platiti dodatnih 3.000.000 eura ovisno o bonusu na temelju broja utakmica, kao i da će 20 posto buduće prodaje 19-godišnjeg ofenzivca usmjeriti u London. Sve zato što nema kluba iz vrha Premijer lige koji ga nije zanimao.

Na kraju su u Enfidu dobili igrača kakvog su željeli, Fulham će dobiti više od 10.000.000 eura, a taj novac ne bi dao ni u jednoj drugoj varijanti da je Fabio izabrao drugu srijedu, dok će Caravlio imati dodatni prostor pod Jurgenom Kloppom razvija, budući da je pod zapovjedništvom Makro Silve bio, uz Aleksandra Mitrovića, jedan od najutjecajnijih igrača u momčadi. Sezonu u Championshipu završio je s deset golova i osam asistencija, što je sjajan učinak za 19-godišnjeg dječaka.

Istovremeno, nastavak dobrih poslovnih odnosa između Liverpoola i Fulhama. Redsi su prošle godine prodali Harryja Wilsona klubu iz Londona, odakle je prije tri godine na Anfield stigao Harvey Eliot.

Pogledajte i ove zanimljivosti:

Možda te zanima