Džeko hvalio Peteva: Jedan je od najboljih naših selektora

Edin Džeko hvalio Peteva u bugarskoj emisiji “Kod Sport”

Bugarski novinari pitali su Džeku kako funkcioniše duo Džeko-Ivajlo Petev i da li se slaže sa bugarskim trenerom?

“Radi dobro, što se vidi u prethodnim kvalifikacijama. Nije tačno što neki govore o njemu. Mislim da nismo dobro prošli u posljednjim kvalifikacijama u samo jednoj utakmici. Ipak, mislim da je generalno ovaj kvalifikacioni ciklus bio dobar, jer u timu ima dosta mladih igrača. Petev je novi trener, koji je morao da uvede i nametne svoje taktičke stavove. Vjerujem da ćemo sada biti potpuno spremni za predstojeće utakmice”.

Pitali su Bugari Džeku i koja od Petevovih kvaliteta mu se najviše dopada?

“Najviše mi je žao što kada je došao nije dobro dočekan. Neki od naših ljudi gledaju na druge ljude na osnovu onoga što im je neko rekao. Međutim, od prvih dana ovdje pokazao se kao veliki profesionalac. Tokom utakmica pokazao je da ima svoje ideje. I generalno, mislim da je jedan od najboljih selektora koje smo imali. I dalje žalim zbog te utakmice sa Finskom, jer je ovaj tim koji je predvodio zaslužio mnogo više od onoga što je na kraju postigao”.

Jedno od pitanja je bilo i da li je moguće da se Bosna i Hercegovina plasira na Euro 2024?

“Trener uvijek mora da bude iskren prema igračima. To je jedna od karakteristika selektora Peteva. On je uvijek iskren prema nama. Sve nam govori u oči– šta se od nas očekuje ili šta nismo uradili kako treba. Upravo to očekujemo od njega – da nam hrabro i otvoreno kaže kako stvari stoje. Ima mladih igrača u timu, ima i iskusnijih poput mene. I neću da krijem – mi stariji zajedno sa Petevim pokušavamo da pomognemo mladima da krenu pravim putem. Samo tako ćemo moći da ispunimo naš cilj”.

Komentarisao je napadač reprezentacije BiH i iskustvo sa SP u Brazilu 2014. godine, te duel protiv Messijeve Argentine.

“SP u Brazilu je najveće takmičenje na kojem je Bosna i Hercegovina do sada učestvovala. Bili smo ponosni što smo tamo. Svjetsko prvenstvo smo igrali na mitskoj ‘Marakani’ – jednom od najpoznatijih stadiona. I to ne protiv bilo koga, već protiv Argentine sa Messijem, koji je jedan od najboljih igrača na svijetu. Za sve nas je to bilo iskustvo koje nećemo zaboraviti, iako nismo uspjeli proći grupu. Ali sada se nadam da će nas Ivaylo Petev ponovo odvesti na veliko prvenstvo” zaključio je Džeko.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Alem
Alemhttps://korner.ba/
Alem Sinanović je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Voli nogomet ali je, zbog previše obaveza, na korner.ba zadužen uglavnom za kladionicu i kladioničarske preporuke.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima