back to top

Edis Mulalić: Neke stvari u igri su nedopustive, pojedine reakcije odbrane su bile na nivou pionira

Drugi upravo čitaju

Fudbaleri Veleža rezultatom 3:1 su savladali Željezničar u prvoj utakmici četvrtog kola Premijer lige BiH, a nakon meča je trener gostiju Edis Mulalić istakao da nije previše zadovoljan igrom zadnje linije svog tima.

“Dobro smo otvorili utakmicu, imali smo tri ili četiri situacije da povedemo. Ljudi nisu imali ni šut u okvir gola, a onda smo primili gol iz dubinske lopte. Nedopustiva je ovakva neodgovornost pozadi, kad analiziramo sva tri gola. To nas nije krasilo ranije. Posebno drugi gol, ispadnemo na centru, na prvo odigravanje Haskića ne odradimo kako treba. Prelomni momenat je drugi gol, a treći gol je također bila reakcija poput pionira. Ekipa Veleža, ovakva kakva je, kazni te, jer ima naprijed kvalitetne igrače”, kazao je Edis Mulalić.

Dodao je da na ekipi nije traga ostavio remi sa Širokim Brijegom u samom finišu meča.

“Mislim da nije ostavio traga na ekipi gol koji smo primili protiv Širokog Brijega u posljednjem napadu. Zašto to mislim, zato što nismo odigrali loše na otvorenju meča, bili smo bolji tim, nije bilo tog grča. Kasnije smo napravili greške koje su nedopustive, ali ja sam uvijek govorio da stojim iza svojih igrača i sada to isto kažem. No, ne smiju nam se takve stvari dešavati”, kazao je Mulalić.

Za kraj je komentarisao predstojeći duel sa Tuzla Citjyem.

“Sve su ovo teške utakmice. Dosta je izjednačena liga, kvalitet je koncentrisan i svako svakoga može pobijediti, pogotovo u ovim prvim kolima. Moramo se dobro spremiti”, kazao je Mulalić.

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima