back to top

Finale Kupa BiH da bude na najvišem nivou

Drugi upravo čitaju

U prostorijama Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) u Sarajevu danas je održan sastanak sa predstavnicima finalista Kupa Bosne i Hercegovine, kojem su prisustvovale delegacije iz FK Velež i HŠK Zrinjski, oba kluba iz Mostara.

”Tema sastanka je bila organizacija finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine koja će biti odigrana na stadionu ‘Bilino polje’ u Zenici, 17. maja u 18 sati. Sastanku su prisustvovali u ime FK Velež direktor Sanjin Alagić i komesar za bezbjednost Adis Karadža, a u ime HŠK Zrinjski predsjednik Upravnog odbora Denis Lasić, direktor Ivan Beus, glavni tajnik Darko Marić i voditelj marketinga Mario Pandža”, saopštili su iz N/FS BiH, dodavši:

”Na sastanku je bilo riječi o organizaciji ovog veoma zahtjevnog sportskog događaja. Istaknuto je da se međusobnom koordinacijom klubova finalista stvaraju objektivni uslovi za uspješno održavanje ovogodišnje finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine. Predstavnici N/FS BiH su predstavili organizacioni plan, protokol događaja i raspored aktivnosti za ovu utakmicu. Razgovaralo se o svim detaljima vezanim za organizaciju ovog događaja.”

Generalni sekretar N/FS BiH Adnan Džemidžić istakao je da je finalni meč Kupa Bosne i Hercegovine jedan od najvažnijih sportskih događaja u zemlji, te da je organizacija ove utakmice izuzetno bitna za promociju bh. sporta.

“Naš cilj je da ovaj događaj protekne u najboljem redu, da sve bude pripremljeno na vrijeme i da se utakmica odigra u sportskom duhu. Zajedno sa predstavnicima klubova i nadležnim institucijama radimo na tome da organizacija finala Kupa BiH za ovu sezonu bude na najvišem nivou. S tim u vezi smo blagovremeno započeli sve pripremne radnje, neophodne za održavanje ovog događaja“, rekao je Džemidžić.

Svi prisutni su se složili da će, bez obzira na kompleksnost i zahtjevnost organizacije ovakve utakmice, uz konstruktivnu saradnju svih zainteresovanih strana uključenih u organizaciju događaja, realizacija biti na najvišem nivou.

AA

Možda te zanima