back to top

Edis Mulalić: Neću nikada ništa ružno reći protiv Sarajeva, to su naši sugrađani, cijenimo ih, ali ih se ne bojimo

Drugi upravo čitaju

Trener Željezničara, Edis Mulalić je u najavi velikog sarajevskog derbija protiv gradskog rivala, Sarajeva, istakao da ih čeka zahtjevna utakmica.

Istakao je da respektuje Sarajevo, ali ih se ne boji, te da ih je poremetila povreda Armina Hodžića pred utakmicu sa Borcem prošle sedmice. 

– Čeka nas teška utakmica, veoma zahtjevna, jedna posebna utakmica pogotovo za nas što smo se ovdje rodili. Utakmica, čim se kaže posebna, ona zaslužuje veću pažnju i pripremu. Utakmica koja se igra na način gdje glava mora biti hladna, moramo isključiti emocije, te se fokusirati na igru, nadam se da će svi na terenu, uključujući i sudije biti na nivou. Utakmica se igra vrućim srcem, pokazale su i prijašnje utakmice da ne vrijedi trenuntna forma, ni ništa nego vruće srce. To pokušavam da objasnim igračima, ovaj susret se igra kao da ti je posljednji i kao da nećeš više igrati, moramo naći mjeru između vrućeg srca i hladne glave i to je recept za sutra. Respektujemo Sarajevo, neću nikad ništa ružno reći protiv njih, to su naši sugrađani, cijenimo ih, ali ih se ne bojimo. Što se tiče igračkog kadra, poremetila nas je povreda Hodžića pred utakmicu sa Borcem, vidjećemo hoće li moći igrati sutra. Imam nekoliko ideja u glavi, vidjećemo sutra gdje ćemo, kud ćemo i s kim ćemo, rekao je Mulalić i dodao:

– Ja sam malo nešto igrao, te vodio te derbije, ništa forma ne vrijedi, iz razloga koje sam ranije nabrojao. Ko će biti bolje fokusiran i ko će se bolje snaći u atmosferi. Ja da igram, znao bih kako ću, hoće li moji igrači uspjeti, vidjećemo. Glava i srce odlučujuću bitku vode, ko nađe mjeru, on će pobijediti. 

Za kraj je strateg Plavih sa Grbavice istakao da se nada da će poboljšati igru u defanzivi, ali da će nastaviti sa dobrim ofanzivnim igrama. 

– Prošle godine smo bili neefikasni. Ove godine smo u prvih šest kola pokazali solidnu efikasnost, ali smo pokazali i slabosti u odbrani. Pokušavamo, radimo, treniramo, čudno je i zato je fudbal interesantan. Prošle godine smo se nadali da ćemo biti efikasni, nismo ih davali za razliku od sada. Sve smo isprobali, radimo to svakodnevno i nadamo se da ćemo sutra pokazati da možemo defanzivno dobro stajati, a u ofanzivi nastaviti kao i dosad, dodao je Mulalić. 

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima