back to top

Dudić: Priča se da je Đokanović prenizak za stopera, a United je nižeg od njega platio 50 miliona funti

Drugi upravo čitaju

Fudbaleri Sarajeva sutra će u Zenici ugostiti Tuzla City u zaostaloj utakmici prvog kola Premijer lige BiH. Trener Feđa Dudić govorio je na konferenciji za medije uoči utakmice.

“Upravo smo stigli na teren na koji kao trener imam lijepe uspomene i nadam se da će se sutra tako nastaviti. Što se same pripreme utakmice tiče, nije prošlo dovoljno kola, odnosno Tuzla City je igrao samo jedan meč protiv Slobode, koji nije baš bio relevantan. Ipak, uzeli smo neke individualne podatke o igračima i ekipu ćemo dodatno upoznati sa time. Oni imaju dosta novih igrača, jako cijenim i poštujem trenera Dragana Jovića. Brzi su prema naprijed, pogotovo prema naprijed. U skautingu i pripremi utakmice morat ćemo obratiti pažnju na njihov kontranapad i brzi izlazak”, kazao je Dudić na početku.

Istakao je i da je prezadovoljan nastupima Andreja Đokanovića na poziciji stopera u ranoj fazi nove sezone.

“Atmosfera oko kluba i u ekipi je jako dobra. Zaista želimo da tako i nastavimo. Muharem Trako je povratnik, bit će u kombinaciji za utakmicu. Nećemo moći računati na Marina Aničića i na Daniela Avramovskog. Što se Marina tiče, uradili smo detaljne preglede i nažalost, pred njim je duža pauza, morat će ići na operativni zahvat. Žao mi je zbog njega, želim da se što prije vrati na teren i prođe kroz ovo što je pred njim. Avramovski će imati otprilike sedmicu pauze, nakon čega će trenirati sa ekipom. Pored mene je Andrej Đokanović, koji je igrao tri utakmice na poziciji stopera. Nisam vidio da je iko analizirao šta nam je donio i kako je igrao, treba nam malo edukativnih tekstova. Volio bih da ne bacamo stalno iste floskule, sve spremno za igru, ovako-onako. Kažem još jednom, neću da ga ureknem, sjajno je odigrao. Vidim, neki dovode u pitanju njegovu visinu, pa moram reći, Manchester United kupi Martineza iz Ajaxa, 50 miliona eura plati za njega i igra lijevog stopera, a Đokanović je viši od njega pet centimetara”, poručio je trener Bordo tima.

Istakao je Dudić i da je izuzetno zadovoljan napretkom ekipe i načinom na koji igra u ranoj fazi njegovog mandata.

“Jako sam zadovoljan, neke stvari idu i brže od očekivanog. Individualni kvalitet u FK Sarajevo je veći i onda se moje zamisli prije upijaju i brzo se realizuju. Mogu biti zadovoljan, početak kakav sam mogao samo sanjati. Ja sam na početku rekao da ćemo gledati novo Sarajevo i nisam lagao. Najviše mi je drago što smo vratili navijače na stadion, ne publiku, nego navijače. Publika je u pozorištu, a nama navijači daju podršku 90 minuta. Oni nas nose, navijaju i kad gubimo, i kad je neriješeno na poluvremenu. Uz takvu sinergiju u klubu, teško mogu izostati rezultati. Mislim da se sve uz dobar i pošten rad vraća. Sarajevo je moj treći klub u karijeri, argumenti su iza mene, a ovo je tek početak u Sarajevu i mislim da zajedno možemo napraviti velike stvari”, kazao je trener Bordo tima.

Pojasnio je i zašto se Sarajevo odlučilo da igra na Bilinom polju.

“Tereni koji su nam odgovarali bili su Grbavica ili Bilino polje zbog terena. U klubu imaju dobra iskustva sa ovim terenom, i protiv BATE Borisova je bila fenomenalna podrška, bilo je jako lijepo biti član Sarajeva. Dolaskom u Zenicu ćemo napraviti dobar potez i da će biti lijepo biti domaćin. Zahvaljujem se i Čelku na poruci koji su objavili, drago mi je danas dočekuju na ovakav način, iako su uvijek bile tenzije kad se igraju međusobne utakmice. Mislim da je to malo i prenapuhano. Mislim da ćemo imati dobru podršku i naše, ali i domaće publike. Čeliku želim da se što prije vrati u Premijer ligu BiH, nema ih već dvije i po godine. Ekipu vode moji prijatelji Armin i Adis, sa kojima sam igrao i Čeliku želim povratak što prije jer publika to zaslužuje. Vrlo rado pogledam videosnimke, vidim da su navijači uz klub i Čelik sigurno treba Premijer ligi BiH”, mišljenja je Dudić.

Osim Dudića, javnosti se na konferenciji za medije obratio i Andrej Đokanović, koji je bio zahvalan za Dudićeve riječi.

“Hvala šefu na lijepim riječima. Očekuje nas teška utakmica protiv izuzetno kvalitetne ekipe. Fokusirani smo i maksimalno spremni da odradimo zadatke koje nam šef kaže i želimo ostvariti pozitivan rezultat. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i daju nam veliku podršku kao i dosad”, kazao je Đokanović.

Komentarisao je i sam igru na novoj poziciji.

“Ovo je nova pozicija i pokušavam se što bolje prilagoditi. Možda je čak i lakše nego igrati na veznoj poziciji, jer imam više prostora. Nemam igrača na leđima, a trudim se nadomjestiti skok igru trkom”, istakao je mladi fudbaler Sarajeva.

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima