back to top

ŠOKANTNA PRIČA BRAZILCA: BIO SAM ALKOHOLIČAR 20 GODINA, MEĐU GALACTICOSIMA, A NESRETAN

Drugi upravo čitaju

Stigao je na Santiago Bernabeu kao zamjena za legendarnog Michela Salgada, ali nikada nije opravdao uloženi novac.

– Počeo sam piti kad sam imao 13-14 godina, tada sam bio u Botafogu. Rekli su mi da je pivo dobro, da je hranjivo. A kad sam počeo piti… Pio sam stvarno puno, a nisam prestao do prije nekoliko godina. Skoro 20 godina sam bio alkoholičar, na 10-12 piva dnevno – ispričao je Cicinho.

– Kad sam zaradio prvi ozbiljniji novac, potpisom za Atletico Mineiro, onda sam počeo piti sve. I pušiti. Nisam pušio ako nisam pio, a problem je bio u tome što sam pio svaki dan – kaže čovjek koji se riješio svog poroka i igrao do 2017. godine.

-Kaže da je zbog alkohola izgubio i ljubav prema fudbalu.

– Nestalo je ushićenje izlaska na teren, nestala je čarolija. Umjesto nje sve je bila frustracija jer uprkos talentu nisam mogao igrati kako znam. Naravno da nisam. Alkohol i profesionalni nogomet ne mogu zajedno. Igrao sam za Real, bio sam među Galacticosima, a bio sam nesretan! Najgore je bilo onih 5 godina kad sam iz Reala prešao u Romu, od 2007.-2012. godine – kazao je.

Real ga se riješio kad je shvatio da ga alkohol upropaštava. Spas je bila veća ljubav prema supruzi od ljubavi prema piću.

– Sve je promijenila moja Mariana. Ona me spasila. Mariana mi je pomogla mi je da se ostavim boce i trošiti novac uludo. Oženili smo se, a najpametnije što sam u životu napravio bilo je kad sam joj rekao ‘Ti upravljaj finansijama. Ja ću zarađivati, a ti odlučuj što ćemo s lovom. Hvala Bogu, ni kad sam najviše pio nisam sve spiskao nego dosta davao ocu koji je taj novac čuvao i vratio mi kad sam se sredio. Zahvaljujući njemu i supruzi danas imam komotnu finansijsku situaciju – rekao je Cicinho.

(A. J./Agencije)

The post ŠOKANTNA PRIČA BRAZILCA: BIO SAM ALKOHOLIČAR 20 GODINA, MEĐU GALACTICOSIMA, A NESRETAN first appeared on Hayat.ba.

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima