Dan kada je Gravesen napao Robinha

Drugi upravo čitaju

Prošlo je 15 godina otkako je danski fudbaler Thomas Gravesen napao Robinha.

Bio je to sasvim običan ljetni dan kada su fudbaleri Real Madrida trenirali na predsezonskoj turneji u Austriji.

Igrači tadašnjeg trenera Reala, Fabija Capella, igrali su međusobni trening susret u kojem je Thomas Gravesen par puta oštro startovao na brazilskog napadača Robinha.

Nakon jednog od brojnih startova, vidno iznervirani Robinho odgurnuo je Gravesena kojem se taj potez Robinha nije nimalo dopao. U tren oka, Gravesen je promijenio izraz i boju na licu i nasrnuo na Brazilaca pokušavši ga udarati pesnicama u glavu.

Ubrzo su reagovali saigrači koji su ih razdvojili, a bjesni Gravesen je i dalje vikao ka Robinhu koji je otišao u svlačionicu.

Napadač Madriđana, Julio Baptista bio je prvi koji je priskočio udaljivši Gravesena koji mu je govorio: “Ubit ću tog malog”.

Brazilac Baptista jednom prilikom se prisjetio ovog incidenta.

“Djelovalo je pomalo komično. Zamislite Thomasa koji ima kratak fitilj kako u crvenog lice i upopunosti bijesan ide prema Robinhu i viče na njega.”

Trener Galacticosa, Fabio Capello izjavio je kako mu se ne sviđa ponašanje danskog fudbalera.

gravesen napao robinha

“Njegovo ponašanje mi se nikako ne dopada. Od saigrača traži da rade ono što on želi da rade, i rekao sam mu da to nije nimalo uredu. No, Thomas je veliki radnik, naporno trenira i to je ono što mi je najvažnije”, poručio je Capello.

Bilo je to vrijeme kada se Gravesen spremao za drugu sezonu u Madridu, jer je u Real stigao na zimu 2005. godine iz Evertona za 3.4 miliona dolara.

Nedugo nakon incidenta s Robinhom, Gravesen je napustio Španiju. Prodan je Celticu za 3 miliona dolara, a nedugo nakon toga vratio se u Everton gdje je i pružao najbolje partije.

Za Real Gravesen je odigrao sveukupno 49 mečeva, a proglašen je jednim od najgorih pojačanja u historiji kraljevskog kluba.

U zimu 2009. godine Gravesen je saopštio da se povlači iz profesionalnog nogometa u 33. godini života.

Danas živi i radi u Las Vegasu.

S druge strane, brazilski napadač Robinho se nešto duže zadržao u Madridu. Do 009. godine odigrao je preko 130 mečeva za Real kada je prodan Manchester Cityju za 43 miliona dolara.

Fudbalske priče:

Možda te zanima