back to top

ZRINJSKI U BRATISLAVI VEČERAS TRAŽI PROLAZ U GRUPNU FAZU KONFERENCIJSKE LIGE

Drugi upravo čitaju

  • Slovaci najavljuju da je to za njih utakmica godine, onda je za nas minimum utakmica desetljeća. Imamo šansu generacije da zaokružimo ovu priču koja je počela prošle sezone i niko od nas sretniji ako u tome uspijemo. Čeka nas zahtjevna utakmica, potpuno drukčija od one u Mostaru – najavio je večerašnju utakmicu uoči leta za Bratislavu trener “Plemića” Sergej Jakirović.

Bh. prvak je u prvom susretu potpuno nadigrao slovačkog prvaka, a veliku pobjedu Mostarcima je donio Nemanja Bilbija golom u 89. minuti.

Prva utakmica, smatra Jakirović, ne smije zavarati. Trener Zrinjskog očekuje kako će Slovaci u uzvratu biti puno ofanzivniji i agresivniji:

  • Preiskusni smo da upadamo u euforiju. U Bratislavi će to biti potpuno drugih 90 minuta. Slovaci od prve sekunde najavljuju ofanzivu i mi moramo znati agresivno odgovoriti, moramo biti kompaktni i moramo se znati braniti u pojedinim trenucima utakmice.

U večerašnjoj utakmici Jakirović neće moći računati na povrijeđeng Marija Tičinovića, a u sastav se nakon odrađene suspenzije vraća Niko Janković, koji je odigrao nekoliko sjajnih utakmica na startu nove sezone.

Ako Zrinjski odbrani prednost iz prvog susreta postat će prvi bh. klub koji se plasirao u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Utakmica Slovan – Zrinjski igra se od 20:30 sati na stadionu Tehelné pole u Bratislavi.

hayat.ba

Možda te zanima