back to top

Zenički Čelik dobio licencu te će igrati u kvalifikacijama za Prvu nogometnu ligu FBiH

Drugi upravo čitaju

Drugostepena komisija za licenciranje Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine očekivano je danas dodijelila licencu za takmičenje u Prvoj ligi FBiH i prvaku Druge lige FBiH – grupa Centar, zeničkom Čeliku – potvrdio je Feni predsjednik tog kluba Denis Mušović.

Čelik je 18. maja ove godine, od Prvostepene komisije za licenciranje NSFBiH bio odbijen zbog nepotpune dokumentacije, ali su uložili žalbu te otklonili nepravilnosti pa mu je izdata licenca za takmičarsku sezonu 2023/2024.

-Licenca nije bila uopće u pitanju, ali smo u prvostepenom postupku, prilikom apliciranja, napravili neke proceduralne greške, koje smo sada ispravili i dobili licencu. Željeli smo po prvi put da licencu dobijemo u prvostepenom postupku, ali to sada više nije ni važno. Važno je da smo ispunili sve svoje obaveze, da smo dobili licencu i da će naš tim 7. i 11. juna igrati u kvalifikacijama za plasman u Prvu ligu FBiH. Još uvijek moramo sačekati da se okončaju takmičenja i u ostalim ligama pa da saznamo rivala – kaže Mušović.

Čelik je u nedjelju, kao gost u Vitkovićima kod Goražda, savladao domaći Azot s 3:1. Utakmica posljednjeg, 30. kola regularnog dijela sezone, u kojem će ovog vikenda ugostiti Unis iz Vogošće, bit će i prilika da pred svojim navijačima proslave naslov prvaka Druge lige FBiH – grupa Centar, koji je znatno ranije osigurao.

Zenički tim je s 25 pobjeda, tri remija i jednim porazom te sa 78 bodova, na čelu tablice, a drugoplasirana visočka Bosna ima 64 boda.

Fena

Možda te zanima