Za nastavak bogate tradicije: Mozzart podržao NK Kiseljak 1921

Drugi upravo čitaju

Seniori ovog kluba u novim dresovima žele do vrha tabele.

Nogometni klub Kiseljak prošle godine proslavio je jubilarni vijek postojanja. Za to vrijeme u njihovim redovima stasali su brojni talentovani fudbaleri, a među njima i trener kluba Spomenko Bošnjak koji je igrao za brojne poznate klubove, kao i za nacionalni tim. Kako bi klub nastavio bogatu fudbalsku tradiciju, kompanija Mozzart ih je podržala donacijom dvije garniture novih dresova, što će im biti vjetar u leđa u borbi za vrh tabele.

-Veoma smo zadovoljni kvalitetom i izgledom opreme. Lijepo smo iznenađeni i istinski zadovoljni… Iskreno se zahvaljujemo na ovoj donaciji kompaniji Mozzart- kaže Miroslav Kapetanović, tajnik NK Kiseljak.

za nastavak bogate tradicije: mozzart podržao nk kiseljak 1921
Mozzart podržao NK Kiseljak 1921

Ova ekipa broji oko 80 članova, a imaju tri selekcije. Njihovi seniori su trenutno treći na tabeli Druge lige Federacije BiH. Želja im je da u opremi iz Mozzarta osvoje sam vrh Druge lige, a o plasmanu u prvi rang će, kažu, razmišljati kada budu imali dovoljno finansijskih sredstava za taj nivo takmičenja.

Kadeti i juniori NK Kiseljak 1921 igraju u Omladinskoj ligi Federacije BiH. Dok su juniori na visokom drugom mjestu, kadeti su na 11. na tabeli, pa imaju prostora za napredak u narednom periodu.

za nastavak bogate tradicije: mozzart podržao nk kiseljak 1921
Mozzart podržao NK Kiseljak 1921

Klub uživa podršku općine Kiseljak, te prijatelja kluba među kojima je sada i regionalni lider u priređivanju igara na sreću. Kompanija Mozzart je do sada, kroz akciju „Novi dresovi za nove šampione“, donirala po dvije garniture opreme brojnim klubovima iz svih liga širom BiH.

Možda te zanima