Almedin Ziljkić biografija

Drugi upravo čitaju

Almedin Ziljkić biografija – Fudbaler Borca, novi BiH reprezentativac, bivši igrač nekoliko fudbalskih klubova iz regiona.

Almedin Ziljkić biografija

Selektor Dušan Bajević će vjerovatno voditi zadnje utakmice BiH reprezentacije sredinom novembra, kada nas očekuju tri duela.

Prvi od njih je protiv Irana, 12. novembra na Koševu, a zatim slijede dvije super teške utakmice, protiv Italije i Holandije u gostima.

Poziv Bajevića će stići i krilnom napadaču Borca Almedinu Ziljkiću, koji je sasvim sigurno jedan od najboljih igrača u Premijer ligi ove sezone.

Ipak, Ziljkić je rođen u Srbiji, u Novom Pazaru, ali u Savezu očito vjeruju da neće biti birokratskih problema.

almedin ziljkić biografija
Almedin Ziljkić biografija

Igračka karijera Ziljkića

Almedin Ziljkić rođen je u Novom Pazaru, u kojem je i započeo igračku karijeru, odakle je kao perspektivni junior otišao u Vojvodinu.

U ovom klubu iz Novog Sada nije zaigrao za seniorsku ekipu, a prvi seniorski ugovor imao je u Donjem Sremu, odakle se vraća u rodni FK Novi Pazar.

Zatim je uslijedio prelazak u Goricu, iz koje stiže u tuzlansku FK Sloboda. U Slobodi je bio starter, a nakon samo godinu dana zaigrao je i za drugi tuzlanski klub, FK Tuzla City.

Priliku za novi angažman dobio je u banjalučkom FK Borac, gdje je do sada odigrao 34 utakmice i postigao 6 golova!

Tržišna vrijednost Ziljkića prema Transfermarktu procjenjuje se na 350 hiljada eura. Posebno impresivan je u sezoni 2020/21, gdje je prema statistika učestvovao u više od jedne trećine golove ekipe iz Platonove.

Njegova pozicija je lijevo krilo, mada se poprilično dobro snalazi i na poziciji ofanzivnog veznog fudbalera.

Možda te zanima